fbpx

foto, video | A înlocuit bagheta magică cu bețele pentru percuții. O fetiță de doar opt ani tinde să ajungă o maestră-toboșară

Tiana Toporovski este o fetiță din Chișinău, care de la vârsta de șase ani a înlocuit „bagheta magică” cu bețele pentru percuții. Timp de doi anișori, Tiana a exersat cu regularitate, astfel încât, în prezent știe mai multe cântece și tinde să atingă noi culmi în lumea muzicii. 

Este elevă în clasa a doua, cu profil muzical, în Liceul Teoretic „Iulia Hașdeu” din capitală. Pe lângă pasiunea pe care a dezvoltat-o pentru percuții, fetița adoră și să cânte la pian.

Totul a început la vârsta de șase anișori, când în loc de tobe de jucărie, Tiana a primit percuții adevărate la ziua ei de naștere. Această surpriză a și motivat-o să facă primii pași în muzică.

„Când am început să cânt la tobă, am cântat pe o singură tobă, apoi pe două, pe trei și așa mai departe. Și primul meu cântec a fost Despacito, al doilea – Frozen, al treilea – La seine, iar al patrulea – cântecul de la Zootopia”, ne-a spus Tiana.

Primele sale porniri le-a realizat alături de profesorul său, cunoscut în lumea muzicii ca Vova Pushkin. Acesta mărturisește că Tiana este prima lui elevă care are așa o vârstă fragedă.

„De obicei, aveam elevi de la clasa a șaptea în sus. Tiana avea doar șase ani. La început aveam emoții, nu știam dacă se va primi ceva sau nu. Dar văd că îi reușește, merge înainte cu pași foarte mari. Este cu adevărat o fire perfecționistă”, a declarat mentorul fetiței.

Tiana a participat și în cadrul Festivalului „Taurul Negru de Cărbuna” cu coverul cântecului „Despacito”, când avea doar șapte ani. Publicul a rămăs impresionat de apariția ei și i-a urat sănătate, succese și mari realizări, iar fetița a rămas copleșită de emoții.

„Când ies în scenă, îmi este foarte frică”, a recunoscut Tiana.

Pe lângă cursurile intensive pe care le face, mica toboșară a mers cu profesorul ei și la niște masterclass-uri organizate de membrii grupului de muzică etno-africană „Tamala” din Mali.

Crește într-o familie mixtă, în care se combină patru naționalități. Deși acasă se vorbește în limba rusă, învață într-o școală cu predare în limba română, însă limbajul cel mai drag prin intermediul căruia comunică fetița este cel al muzicii.

La începutul lunii iunie, Tiana Toporovski va veni cu o nouă surpriză în fața publicului la Kids Expo 2019 – un program la care a lucrat mai mult timp și pe care abia așteaptă să-l prezinte tuturor melomanilor prezenți la eveniment.

Articole asemănătoare

Back to top button