fbpx

foto | Valeriu Munteanu, „generos” cu președintele Igor Dodon. Ce cadou i-a oferit liderul USB șefului statului?

Președintele formațiunii politice Uniunea Salvați Basarabia, Valeriu Munteanu, a manifestat un gest „generos” față de președintele Igor Dodon, căruia i-a oferit „un cadou” cu ocazia a 80 de ani de la semnarea pactului Ribbentrop-Molotov. Acesta i-a dăruit o hartă a României Mari, dar nu înainte de a-l desemna pe șeful statului drept „nepot politic al lui Hitler și Stalin”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, liderul USB îl acuză pe Igor Dodon de incapacitatea de a recunoaște Basarabia drept pământ românesc, al căruit loc este în România Mare.

„Azi, 23 august, la 80 de ani de la semnarea pactului criminal Ribbentrop-Molotov, prin care a fost anexată Basarabia de către URSS, Uniunea Salvați Basarabia „i-a dăruit” lui Igor Dodon o hartă pe suport de lemn a României Mari, astfel încât, Igor Dodon – cel mai mare promotor contemporan al ideilor ce decurg din acel pact odios, să înțeleagă că Basarabia este românească și locul nostru este în România Mare, așa cum am fost până la 1940”, a scris Munteanu.

Mai mult decât atât, acesta a spus că o hartă identică, cu România Mare, a lăsat la Președinție, pentru ca „Igor Dodon la proxima sa vizită la Moscova să i-o transmită lui Vladimir Putin”.

Hărțile au fost executate pe suport de lemn, pentru a evita riscul de a fi rupte. În acest context, Valeriu Munteanu s-a referit la soarta unei hărți a României Mari imprimate pe hârtie, care ar fi fost ruptă demonstrativ în plenul Parlamentului de actualul președinte al fracțiunii PSRM din legislativ Vlad Bătrâncea.

Articole asemănătoare

Back to top button