fbpx

foto | Un moldovean a încercat să treacă hotarele cu un document fals, pe care l-ar fi obținut contra sumei de 1200 de dolari

Un locuitor al satului Cioara, raionul Hâncești, a fost depistat în timpul controlului de frontieră cu un document falsificat. Conaționalul a relatat polițișilor că l-ar fi obținut acum doi ani, contra sumei de 1200 dolari.

Cazul a avut loc ieri, 3 iulie, pe sensul de ieșire din Republica Moldova, în punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați.

Moldoveanul în vârstă de 23 ani s-a prezentat în calitate de pasager al autocarului de rută Chișinău-Paris. Potrivit autorităților, acesta a fost supus unei verificări adiționale. Ca urmare, în portmoneul personal al bărbatului a fost observat un permis de conducere, care ar fi fost eliberat de către autoritățile ucrainene.

În urma unei cercetări minuțioase, au fost depistate mai multe semne de falsificare a documentului. La audieri, tânărul moldovean a recunoscut că a făcut rost de permis în 2018, pe când lucra în Ucraina.

Actul falsificat a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei. În continuare, polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD cercetează cazul, sub aspectul săvârșirii infracținii de deținere și utilizare a actelor oficiale false.

Articole similare

Back to top button
Close