fbpx

foto | Un grup de așa-ziși medici din Ucraina „trata” moldovenii drogați cu medicamente pentru schizofrenici. Cel puțin șapte persoane, printre victime

Un grup format din cinci ucraineni, cu vârsta cuprinsă între 38 și 41 de ani, care „trata” oamenii dependenți de droguri cu medicamente dubioase, a fost deconspirat de ofițerii de investigație ai Direcției pentru combaterea criminalității organizate a Inspectoratului Național de Investigații și polițiștii Direcției generale urmărire penală.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Medicii”, originari din regiunile Donbas și Odessa, pe durata tratamentului de 28 zile, plasau victimele într-o casă din Orhei, fiind private de libertate. Sub pretextul vindecării viciilor, membrii grupării administrau ilegal persoanelor deținute, diverse medicamente fabricate în Ucraina, destinate tratamentului persoanelor bolnave de schizofrenie, fără careva prescripții medicale, provocându-le somnolență pentru o perioadă îndelungată, iar ulterior, dereglări de sănătate.

Pentru lecuire, bolnavii plăteau până la 15.000 lei. Ulterior, durata tratamentului ilegal era prelungit pe un termen nedeterminat, iar sumele bănești erau achitate de către rudele victimelor la solicitarea membrilor grupului criminal.

Polițiștii au identificat șapte cetățeni ai Republicii Moldova în calitate de părți vătămate, care au avut de suferit daune morale și materiale în urma activității ilegale a acestui grup criminal prin înșelăciune și abuz de încredere. Victimele au fost supuse expertizei medicale, pentru stabilirea gravidității prejudiciului adus stării de sănătate.

Menționăm că membrii grupării au fost anterior judecați pentru comiterea altor genuri de infracțiuni pe teritoriul Ucrainei, precum: comercializarea ilegală a drogurilor, răpiri de persoane, tâlhării, jafuri și furturi. Dacă li se va dovedi vinovăția și în acest caz, ei riscă de la 3 până la 7 ani de închisoare.

Articole asemănătoare

Back to top button