fbpx

foto | Un gard de beton, amenajat ilegal în sectorul Buiucani, a fost demolat de primărie. Codreanu: „E un caz de acaparare abuzivă a spațiului public”

Primăria municipiului Chişinău informează că ieri a început demolarea unui gard de beton, instalat abuziv, din jurul unei construcții amplasate în sectorul Buiucani al capitalei (str. Alba Iulia, 77). 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit reprezentanților primăriei, îngrădirea ocupă o suprafață de 700 metri patrați, întinzându-se pe domeniu public și ocupând trotuarul.

„Acest caz de acaparare abuzivă a spațiului public a privat copii și părinții din cartier de un trotuar, pentru a se deplasa în siguranță. Locuitorii din zonă erau nevoiți să ocolească construcția și să circule pe carosabil, fiind supuși pericolului de accidente”, a declarat primarul interimar, Ruslan Codreanu.

Demontarea gardului este executată de proprietarul imobilului, la solicitarea Preturii de sector și va dura nu mia mult de două zile, iar ulterior va fi reamenajat trotuarul și reabilitată zona verde.

Totodată, vicepretorul sectorului Buiucani a precizat că prin acest gard a fost blocat drumul public încă din anul 2006, având menirea de a îngrădi o construcție pornită în lipsa actelor permisive, iar prin intermediul unei hotărâri de judecată, agentul economic a obținut dreptul de proprietate asupra imobilului în construcție.

De asemenea, la inițiativa lui Ruslan Codreanu, trei companii de construcții care au edificat blocuri de locuințe în preajmă vor amenaja un drum de acces de 800 de metri, inclusiv trotuare și iluminat public stradal. Lucrările enunțate urmează a fi executate în următoarele două săptămâni.

Articole asemănătoare

Back to top button