fbpx

foto | Un bărbat a fost salvat dintr-un incendiu, iar altul – dintr-un canal de scurgere. Intervențiile pompierilor din ultimele ore

În ultimele 24 de ore, angajații IGSU au intervenit în 50 de situații de risc, salvând un bărbat de la incendiu, iar altul – dintr-un canal de scurgere.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În dimineața zilei de 27 august, pompierii au fost solicitați în localitatea Gribova, raionul Drochia, unde un incendiu a izbucnit într-o casă de locuit.

La fața locului, pentru localizarea și lichidarea arderii, au intervenit două echipaje. Datorită intervenției operative, din flăcări a fost salvat proprietarul casei, care s-a ales cu arsuri de gradul II-III pe mâini și picioare. Acum, acesta primește îngrijiri medicale în spitalul raional.

Incendiul fost lichidat fără a obține răspândire, dar a afectat bunurile materiale din interiorul unei camere. Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite.

Un alt caz în care a fost nevoie de intervenția salvatorilor a avut loc în orașul Căușeni. În seara zilei de ieri, un bărbat în vârstă de 45 de ani a rămas blocat cu piciorul într-un canal de scurgere de pe o stradă din oraș.

Incidentul s-a întâmplat după ce acesta a căzut de pe bicicletă, iar piciorul a rămas blocat în gratiile canalului de scurgere. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 19:43.

La fața locului a intervenit un echipaj de salvatori din cadrul Unității salvatori și pompieri Căușeni, care în mai puțin de 15 minute a efectuat operațiunea de deblocare.

Pentru ca bărbatul să nu obțină traume, pompierii au utilizat o pompă hidraulică. La finalizarea operațiunii, persoana a fost examinată de serviciul medical. Acesta nu a avut de suferit.

În vederea prevenirii consecințelor situațiilor excepționale, angajații IGSU îndeamnă oamenii să apeleze Serviciul 112 atunci când observă o situație de risc. Solicitarea la timp a serviciilor de urgență poate preveni producerea unor situații nedorite.

Articole asemănătoare

Back to top button