fbpx

foto | Top 5 – cele mai scumpe ceasuri din lume. Ceasul de pe locul 1 valorează peste 20 de milioane de dolari

Ceasurile pot fi unul dintre cele mai comune accesorii. Indiferent dacă este vorba despre un ceas de damă sau unul de bărbat, ceasul rămâne un accesoriu veritabil și ce poate completa perfect ținuta.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De-a lungul timpului, istoria ceasului a suferit diverse modificări, ajungând de la ceasurile de buzunar, la cele care se poartă acum la încheietura mâinii.

Am putea spune că nu ne mai imaginăm ca un ceas să apară pe perete, ori ținut în buzunarul paltonului. Formele, dimensiunile, culorile, dar și semnăturile de brand pe care le poartă, sunt aspecte principale ce diferențiază și clasifică ceasurile în diferite categorii de stil. Persoana își poate da seama ce tip de ceas să poarte în funcție de restul ținutei.

La momentul actual există atâtea modele de ceasuri încât ar mai lipsi doar unul de purtat special prin casă, transmite monden.ro.

Există ceasuri de lux, elegante, office, casual, sport, brățări fitness, pentru înot și multe altele. Dar v-ați întrebat vreodată cum arată și cât costă cele mai scumpe ceasuri din lume? Este clar că acestea intră în categoria de lux, pe care nu oricine și le-ar putea permite, achiziționate fie pentru evenimentele extrem de importante, ori doar pentru a putea fi colecționate. Mai jos vă prezentăm o listă a celor mai scumpe 5 ceasuri din lume, ale căror prețuri pornesc de la un milion de dolari și ajung cu lejeritate la câteva milioane, cel mai scump valorând chiar peste 20 de milioane.

1. 201-carat Chopard (25 de milioane de dolari)

Așa cum menționam și în introducere, cel mai scump ceas din lume se ridică la suma de 25 de milioane de dolari. Poate că unii nu ar putea crede că el chiar există, dar nu este deloc o minciună. Ceasul acesta a fost confecționat prin alăturarea diamantelor roz de 15 karate cu diamantele albastre de 12 karate și diamantele albe de 11 karate. Piesa de rezistență o reprezintă chiar diamantul principal, o nestemată neprețuită de 163 de karate. În jurul ansamblului de diamante colorate se regăsesc mici diamante galbene și albe, aproape la fel de valoroase. La un calcul total putem estima că întreg ceasul însumează 201 karate, de unde și denumirea reprezentativă.

2. Patek Philippe`s Supercomplication (24 de milioane de dolari)

Cu toate că nu se mai poartă la vedere și oamenii nu mai sunt la fel de atrași de ele, iată că locul 2 este ocupat chiar de un ceas de buzunar de toată frumusețea, care își merită locul în top, dar și suma de peste 20 de milioane de dolari pe care o însumează. Un ceas fabricat manual, care datează din anul 1932, fiind o adevărată piesă de colecție de 18 karate. Fabricarea lui a durat mai bine de 4 ani. Încă de dinainte să iasă de pe porțile fabricii, acesta era deja rezervat unui bancher înstărit din New York City, pe nume Henry Graves Jr. Atât prețul, cât și designul unic au făcut ca ceasul semnat de Patek Philippe să stabilească un adevărat record în 1999 pentru tot ceea ce însemnau la vremea respectivă ceasurile de buzunar. Așa cum era de așteptat, o asemenea piesă rară a ajuns să fie vândută la licitație.

3. Patek Philippe`s Platinum World Time (4 milioane de dolari)

Locul trei al acestui top este ocupat de același brand ca și cel anterior, Patek Philippe realizând ceasul de mână care a reușit performanța ca în 2002 să fie declarat cel mai scump ceas din lume. În anul respectiv s-a vândut cu suma de 4 milioane de dolari, în cadrul unei licitații. Aspectul principal ce diferențiază acest model de altele este întocmai faptul că deținătorul lui poate citi ora mai multor țări în același timp într-un fus orar complet de 24 de ore.

4. Vacheron Constantin Tour de l’Ile (1,5 milioane de dolari)

Vacheron Constantin Tour de l’Ile a fost și este unul dintre cele mai complexe modele de ceasuri realizate de-a lungul timpului. Are în componența sa un total de 834 de piese și pentru rezultatul final a fost nevoie de o muncă asiduă ce a însumat mai bine de 10.000 de ore (peste un an). Un alt aspect important și de remarcat la acest ceas, despre care putem spune că este chiar destul de rar întâlnit, dar nu unic, așa cum puteți vedea și mai jos, este faptul că are două fețe. Carcasa îi este realizată complet din aur și au fost create și vândute doar 7 astfel de exemplare în întreaga lume.

5. Patek Philippe Sky Moon Tourbillon (1,3 milioane de dolari)

Locul cinci al acestui top revine cu un alt ceas semnat Patek Philippe acesta valorând cu mult mai puțin față de celelalte două modele amintite anterior. Este destul de asemănător cu ceasul de pe locul 4, având tot două fețe, dar fiind realizat cu un total de doar 688 de piese. Piesele mari au în componența sa alte piese care ar putea fi observate doar cu ajutorul unui microscop. Materialul din care este realizat cadranul este platina și anual se produc doar câte două astfel de exemplare la nivel mondial. Unul este confecționat din platină, iar pentru al doilea se optează pentru aur roz.

Articole asemănătoare

Back to top button