fbpx

foto | Tatăl gemenilor care au nevoie de 4,2 milioane de dolari pentru a trăi: „Când am aflat că voi avea trei fete și un băiat, am plâns de bucurie”

„Vestea că voi deveni tată a venit ca o binecuvântare pentru mine. Am mers la toate ecografiile ca să îi văd cum cresc, se mișcă și le bat inimioarele”, povestește tatăl gemenilor Ciutac, care au nevoie de 4,2 milioane de dolari pentru a trăi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La aflarea veștii ca va avea fetițe și un băiețel, emoțiile l-au depășit. Și-a luat de mână soția și au plâns împreună de bucurie, însă peste câteva luni după ce bebelușii au venit pe lume, fericirea le-a fost umbrită de un diagnostic sever. La doi dintre micuți a fost depistată amiotrofie spinală .

„Îmi plânge inima când văd că Ecaterina și Mihaela se ridică în picioare și chiar au spus primul cuvânt: „tata”, iar Mihai și Galina abia de își mișcă mânuțele, piciorușele și au un gângurit foarte timid. Gândul că avem o șansă îmi dă puteri și speranță că într-o zi îngerașii noștri vor putea merge împreună de mână la grădiniță”, spune tatăl.

De amiotrofie spinală suferă și Robert Grabazei, povestea căruia am relatat-o anterior. Aceasta este o maladie a neuronului motor, care afectează mușchii voluntari, utilizați pentru activități precum târâtul, mersul, controlul capului, înghițirea, mușchii proximali, cauzează tendință crescută de pneumonie, dar și alte probleme. Potrivit specialiștilor probabilitatea ca pacienții cu această afecțiune să supraviețuiască până la doi ani este foarte mică, însă dacă boala a evoluat după șase luni de la naștere, ei ar putea ajunge până la adolescență sau maturitate, dar vor avea de suportat problemele cauzate de amiotrofie.

Familia mai are o speranță. Până la doi ani bebelușilor le poate fi administrat un vaccin care va opri evoluția bolii. Costul preparatului se ridică la 2,1 milioane de dolari pentru fiecare micuț. Părinții visează să își vadă picii sănătoși și împreună, dar au nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet mare pentru a trece de această perioadă extrem de complicată.

Cei care vor să îi ajute pe gemeni să se însănătoșească și să trăiască pot transfera bani direct pe contul mamei sau dona prin intermediul unei platforme de crowdfunding.

Vedeți rechizitele bancare atașate mai jos.

Conturi ING România
RON – RO62INGB0000999910287227
USD – RO93INGB0000999910287445
EURO – RO30INGB0000999910287415
SWIFT: INGBROBU
BIC: INGB

Titular conturi: Tatiana Ciutac

Revolut: 0766230748
Beneficiar: Oana Stefan

Cont Republica Moldova
IBAN: MD84ML000002259A64121741
Beneficiar: Ciutac Tatiana
Banca: BC Moldindcombank S.A.
Număr Card: 4028110288418871

Donații PAYPAL
gemeniiciutac@gmail.com

Donațiile pe Facebook pot fi realizate aici. Pe caritate.md puteți dona accesând acest link, iar donațiile pe Go Get Funding pot fi făcute aici.

CITEȘTE ȘI:

foto, video | 4,2 milioane de dolari „costă” acum viața a doi gemeni din Moldova. Ajută-i pe Galina și Mihail să trăiască!

Articole asemănătoare

Back to top button