fbpx

foto, video | 4,2 milioane de dolari „costă” acum viața a doi gemeni din Moldova. Ajută-i pe Galina și Mihail să trăiască!

În septembrie 2019, familia Ciutac a devenit mai mare și mai fericită după ce pe lume au venit cei patru gemeni. Părinții au numit cvadrupleții Mihail, Mihaela, Ecaterina și Galina, însă peste câteva luni au aflat că doi dintre bebelușii lor suferă de atrofie spinală – boală rară care se tratează cu un vaccin de 2,1 milioane de dolari.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mama a observat primele semne care îi sugerau că micuța Galina nu se simte bine iarna. Fetița s-a îngrășat brusc și a început sa se miște tot mai puțin. Inițial, pediatrii spuneau că totul este în regulă, însă după ce au consultat mai mulți specialiști, părinților li s-a recomandat să facă o analiză genetică. Aceasta a confirmat diagnoza, iar cuplul a refuzat să creadă că doi dintre copii sunt bolnavi și au decis să repede investigația în România, însă doctorii de acolo le-au confirmat încă o dată rezultatul.

De atrofie spinală suferă și Robert Grabazei, povestea căruia am relatat-o anterior. Aceasta este o maladie a neuronului motor, care afectează mușchii voluntari, utilizați pentru activități precum târâtul, mersul, controlul capului, înghițirea, mușchii proximali, cauzează tendință crescută de pneumonie, dar și alte probleme. Maladia se întâlnește la unul dintre aproximativ 6000 de copii, iar unul dintre circa 40 de oameni este purtător al genei. Potrivit specialiștilor probabilitatea ca pacienții cu această afecțiune să supraviețuiască până la doi ani este foarte mică, însă dacă boala a evoluat după șase luni de la naștere, ei ar putea ajunge până la adolescență sau maturitate, dar vor avea de suportat problemele cauzate de atrofie.

Familia însă mai are o speranță. Până la doi ani bebelușilor le poate fi administrat un vaccin care va opri evoluția bolii. Costul preparatului se ridică la 2,1 milioane de dolari pentru fiecare micuț. Părinții visează să își vadă picii sănătoși și împreună, dar au nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet mare pentru a trece de această perioadă extrem de complicată.

Cei care vor să îi ajute pe gemeni să se însănătoșească și să trăiască pot transfera bani direct pe contul mamei sau dona prin intermediul unei platforme de crowdfunding.

Vedeți rechizitele bancare atașate mai jos.

Articole asemănătoare

Back to top button