fbpx

foto | Țara în care a fost organizată o expoziție cu măști de protecție împotriva COVID-19. Sunt de diverse culori și au imprimeuri populare

Muzeul Naţional al Cehiei organizează o expoziţie de măşti de protecție împotriva COVID-19. Exponatele vor fi cele trimise și ornamentate de oameni. Astfel, publicul va avea ocazia să admire măști de diverse culori, decorate cu motive populare, naționale, ba chiar și drapelul de stat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La începutul pandemiei, Cehia se afla într-o criză de materiale sanitare în spitale. Oamenii s-au solidarizat și au început să confecționeze măști acasă, ca mai apoi să le ducă personalului medical.

„Lucrez în sistemul sanitar şi ceea ce mi-a atras cel mai mult interesul a fost că, atunci când nu aveam deloc materiale necesare în spital, întreaga naţiune s-a ridicat şi a cusut măşti în câteva zile. Oamenii trebuie să se ajute reciproc”, a declarat Ludmila Brazdova din Brno, citată de argerpres.ro.

Mica expoziție din Praga va fi deschisă luni, atunci când autoritățile vor dispune relaxarea restricțiilor și purtarea măștilor doar în clădirile publice și mijloacele de transport comun.

Guvernul ceh a fost unul dintre primele care au impus obligativitatea purtării măştii în afara casei. Cu 8725 de cazuri şi 304 de decese până în prezent, Cehia a fost mai puţin afectată de pandemia de coronavirus decât alte state din Europa, deşi opiniile diferă cu privire la diferenţa pe care au făcut-o măştile.
Foto: Národní muzeum via Facebook
Foto: Národní muzeum via Facebook
Foto: Národní muzeum via Facebook
Foto: Národní muzeum via Facebook

Articole asemănătoare

Back to top button