fbpx

foto | Spider-Man și Batman au fost înlocuiți cu „eroii de azi”. Pictorul britanic Banksy a adus un omagiu artistic personalului sanitar

Pictorul Banksy a adus un omagiu artistic personalului sanitar, aflat în prima linie. Intitulată „Game Changer”, lucrarea de aproximativ un metru pătrat este agăţată pe un coridor al spitalului Southampton General Hospital. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Lucrarea celebrului artist stradal britanic, realizată în mare parte în alb şi negru, înfăţişează un băiat îmbrăcat în salopetă, care stă în genunchi şi ţine în mână o supereroină păpuşă, o asistentă medicală care poartă o pelerină, mască sanitară şi cu o cruce roşie pe piept, singura pată de culoare. Lângă copil se află un coș, iar în interiorul lui au fost aruncați Batman și Spider-Man.

Lucrarea va fi scoasă la licitaţie, iar banii încasați vor fi utilizați în folosul sistemului medical britanic. Potrivit BBC, managera Southampton General Hospital, Paula Head, a declarat că toată lumea din spital a apreciat pictura: „Fără îndoială va creşte moralul tuturor celor care lucrează în spitalul nostru”.

Lucrări ale artistului s-au vândut anterior cu câteva milioane de dolari.

Foto: Bored Panda
Foto: Bored Panda
Foto: Bored Panda
Foto: BBC
Foto: BBC

Articole asemănătoare

Back to top button