fbpx

foto | Spider-Man și Batman au fost înlocuiți cu „eroii de azi”. Pictorul britanic Banksy a adus un omagiu artistic personalului sanitar

Pictorul Banksy a adus un omagiu artistic personalului sanitar, aflat în prima linie. Intitulată „Game Changer”, lucrarea de aproximativ un metru pătrat este agăţată pe un coridor al spitalului Southampton General Hospital. 

Lucrarea celebrului artist stradal britanic, realizată în mare parte în alb şi negru, înfăţişează un băiat îmbrăcat în salopetă, care stă în genunchi şi ţine în mână o supereroină păpuşă, o asistentă medicală care poartă o pelerină, mască sanitară şi cu o cruce roşie pe piept, singura pată de culoare. Lângă copil se află un coș, iar în interiorul lui au fost aruncați Batman și Spider-Man.

Lucrarea va fi scoasă la licitaţie, iar banii încasați vor fi utilizați în folosul sistemului medical britanic. Potrivit BBC, managera Southampton General Hospital, Paula Head, a declarat că toată lumea din spital a apreciat pictura: „Fără îndoială va creşte moralul tuturor celor care lucrează în spitalul nostru”.

Lucrări ale artistului s-au vândut anterior cu câteva milioane de dolari.

Foto: Bored Panda
Foto: Bored Panda
Foto: Bored Panda
Foto: BBC
Foto: BBC

Articole asemănătoare

Back to top button