fbpx

foto | Șeful ANSA a verificat cum sunt respectate măsurile anti-COVID-19 la Piața Centrală

Șeful Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Vladislav Cotici, a realizat astăzi o vizită la Piața Centrală. Acesta a avut ca scop verificarea normelor de igienă și a măsurilor impuse în contextul epidemiei de COVID-19.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vladislav Cotici a declarat că s-au depistat mai multe neconformități în ceea ce privește respectarea condiţiilor sanitaro-epidemiologice, inclusiv în domeniul siguranței alimentelor.

Potrivit directorului ANSA, cerințele impuse de directorul Pieței Centrale, dar și administratorii pavilioanelor și halelor agroalimentare, în mare parte, se respectă, iar prin concentrarea unui număr mai mare de inspectori, repartizați pe aria pieței, aceștia informează și gestionează fluxul de cumpărători și recomandă populației să păstreze distanța socială, să poarte măști și mănuși.

„Este îmbucurător că toți comercianții dispun de mijloace de protecție, inclusiv mănuși, măști, viziere, dezinfectante. Însă este necesar de a monitoriza și a impune comercianții să utilizeze dezinfectanții cu regularitate. De asemeneam trebuie să fie informați și monitorizați vizitatorii pieței, care nu respectă măsurile sanitaro-epidemiologice”, a mai spus directorul general.

Potrivit lui Vladislav Cotici, au fost intensificate controalele în piețele agroalimentare și magazinele alimentare, pentru a responsabiliza fiecare operator economic. ANSA va documenta toate cazurile grave prin procese verbale de constatare și le va remite către organele de poliție. Au fost înăsprite măsurile de control în toate subdiviziunile teritoriale, iar operatorilor economici care nu se vor conforma prevederilor legale le vor fi aplicate sancțiuni dure, inclusiv ridicarea autorizațiilor sanitar-veterinare.

„Direcția municipală pentru Siguranța Alimentelor Chișinău a concentrat un număr mai mare de inspectori pentru a supraveghea situația. Nu este simplu să gestionăm numărul mare de comercianți și vizitatori, dar în urma controlului inopinat de astăzi, constatăm o dinamică pozitivă în ceea ce ține de implementarea deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică”, a concluzionat Roman Vengher, șeful direcției municipale pentru siguranța alimentelor Chișinău.

Vladislav Cotici vine cu un apel către populație de a fi vigilenți și responsabili și de a respecta recomandările specialiștilor atunci când se află în spațiu public, în piețele agroalimentare sau magazinele alimentare.

„În situația crizei pandemice este responsabilitatea fiecăruia de a respecta cu strictețe toate măsurile ce țin de igiena și protecția personală și să respecte distanțarea socială”, a mai spus directorul general ANSA.

Articole asemănătoare

Back to top button