fbpx

foto | Primele teste pentru depistarea coronavirusului de tip nou au ajuns în Republica Moldova

Republica Moldova a primit din Germania un set de teste pentru detectarea coronavirusului  (COVID-19). Procedurile vor fi efectuate de responsabilii de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorba”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Testul este stocat în condiții speciale în Laboratorul virusologic din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, acreditat de Organizația Mondială a Sănătății și eligibil pentru efectuarea investigațiilor molecularo-genetice din biosubstratele umane. Laboratorul este dotat cu echipament performant pentru efectuarea investigațiilor în timp real (rRT-PCR) la virusuri, inclusiv coronavirusul de tip nou (SARS-CoV-2).

Investigațiile de laborator la detectarea virusului SARS-CoV-2 vor fi efectuate de la persoanele care întrunesc definiția de caz a OMS, cu criteriile stipulate în ordinul „cu privire la măsurile de prevenire și control al infecției cu Coronavirusul de tip nou (2019 – nCov)”.

Potrivit celor mai recente date, furnizate de autoritățile din provincia chineză Hubei, numărul deceselor înregistrate oficial se ridică la 1875 de morți la nivel mondial. Numărul celor infectați a ajuns astăzi la peste 73.000, iar peste 13.000 de bolnavi s-au tratat de maladie.

Citiți și: A fost lansat un test rapid pentru detectarea coronavirsului. În cât timp acesta oferă rezultatul?

video | În contextul coronavirusului și a infecțiilor respiratorii, Spitalul Clinic Republican anunță „regim de vigilență epidemiologică sporită”

Articole asemănătoare

Back to top button