fbpx

foto | Primele teste pentru depistarea coronavirusului de tip nou au ajuns în Republica Moldova

Republica Moldova a primit din Germania un set de teste pentru detectarea coronavirusului  (COVID-19). Procedurile vor fi efectuate de responsabilii de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorba”.

Testul este stocat în condiții speciale în Laboratorul virusologic din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, acreditat de Organizația Mondială a Sănătății și eligibil pentru efectuarea investigațiilor molecularo-genetice din biosubstratele umane. Laboratorul este dotat cu echipament performant pentru efectuarea investigațiilor în timp real (rRT-PCR) la virusuri, inclusiv coronavirusul de tip nou (SARS-CoV-2).

Investigațiile de laborator la detectarea virusului SARS-CoV-2 vor fi efectuate de la persoanele care întrunesc definiția de caz a OMS, cu criteriile stipulate în ordinul „cu privire la măsurile de prevenire și control al infecției cu Coronavirusul de tip nou (2019 – nCov)”.

Potrivit celor mai recente date, furnizate de autoritățile din provincia chineză Hubei, numărul deceselor înregistrate oficial se ridică la 1875 de morți la nivel mondial. Numărul celor infectați a ajuns astăzi la peste 73.000, iar peste 13.000 de bolnavi s-au tratat de maladie.

Citiți și: A fost lansat un test rapid pentru detectarea coronavirsului. În cât timp acesta oferă rezultatul?

video | În contextul coronavirusului și a infecțiilor respiratorii, Spitalul Clinic Republican anunță „regim de vigilență epidemiologică sporită”

Articole asemănătoare

Back to top button