fbpx

foto | Precizările IGSU referitor la inundațiile de la nordul țării: Salvatorii au adus 17 camioane de nisip și au întărit un dig de protecție în raionul Ocnița

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență continuă în forță acțiunile de prevenire a inundațiilor. Potrivit IGSU, pe parcursul zilei de 24 iunie salvatorii și pompierii au întreprins un șir de măsuri necesare pentru preîntâmpinarea inundațiilor, dar și informarea cetățenilor despre riscuri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În acest context, în localitatea Vălcineț, raionul Ocnița, salvatorii în comun cu localnicii au efectuat lucrări complexe de consolidare a unui canal de scurgere, prevenind astfel inundarea a cel puțin 28 de gospodării aflate în lunca râului Nistru. La acțiuni au fost antrenați 15 angajați ai IGSU, iar autoritățile publice locale au pus la dispoziție cinci unități de tehnică pentru lucrările de fortificare.

În total, aici au fost aduse 17 camioane cu nisip, fiind consolidat un dig din 700 de saci. Mai mult, salvatorii au avut misiunea de a informa localnicii satelor Năslavcea, Vălcineț, Unguri, Calărășovca și orașului Otaci din raionul Ocnița despre riscul inundațiilor, dar și despre necesitatea de a fi gata de evacuare.

Angajații IGSU au comunicat cu oamenii din peste 140 de gospodării din cele cinci localități aflate în nemijlocită apropiere de râu. Aceștia au fost rugați să-și mențină calmul, să pregătească actele și bunurile de primă necesitate și să asculte mesajele autorităților. La fața locului, conducerea IGSU a discutat și cu primarii localităților aflate în zona de risc și i-a îndemnat să fie pregătiți pentru intervenție și luarea deciziilor necesare.

CITEȘTE ȘI:

video | Cinci sate de la nordul Moldovei, afectate de inundații. Apele din Nistru și Prut au ieșit în luncă

foto | Mai multe terenuri agricole din raionul Ungheni au fost inundate. Localnicii întăresc digurile de protecție

Articole asemănătoare

Back to top button