fbpx

foto | Peste 1000 de fire asemănătoare cânepei, descoperite în apropiere de frontiera cu Ucraina. Încă nu se știe cui i-ar aparține parcela

Polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord au descoperit un lan acoperit cu fire asemănătoare cânepei în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Cosăuți. Incidentul a fost semnalat în după-amiaza zilei de ieri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit unei informații operative, dar și planului de măsuri în cadrul operațiunii MAC 2019, polițiștii de frontieră au desfășurat acțiuni pe linia identificării terenului și a persoanelor implicate în creșterea ilicită a plantelor și substanțelor interzise pe teritoriul R. Moldova.

Astfel că, în proximitatea satului Holoșnița, raionul Soroca, la o distanță de aproximativ 800 metri de la linia frontierei a fost depistat o parcelă acoperită cu plante asemănătoare cânepei.

La inspectarea locului s-a remarcat prezența plantelor ierboase, ce atingeau o înălțime de până la 170 cm, în număr de 1187 de fire. Grupul mixt de investigație a smuls plantația, prelevând probe pentru efectuarea expertizei.

S-a dispus documentarea cazului până la elucidarea tuturor circumstanțelor cu identificarea persoanelor implicate în comiterea faptei. În baza rezultatelor de laborator se va recurge la nimicirea plantelor, care în prezent se află în camera de păstrare a corpurilor delicte.

Articole asemănătoare

Back to top button