fbpx

foto | Pavaj, gazon, iluminat public și teren de joacă: Cum arată scuarul „George Coșbuc” din capitală, inaugurat astăzi după lucrări de reabilitare?

Scuarul „George Coșbuc” din sectorul Râșcani al capitalei a fost inaugurat astăzi, 19 noiembrie, după reabilitarea care a inclus reconstrucția aleilor pietonale, amenajate în pavaj, renovarea gazonului, instalarea iluminatului public pietonal și a mobilierului urban. În zonă a fost amenajat un teren de joacă pentru copii și a fost montată o cișmea.

Proiectul de execuție privind reabilitarea scuarului „George Coșbuc” a fost realizat de către echipele de arhitecți, autorii concepției: S.R.L. „LAMIEZ” și AO „Centru de urbanism”, care au obținut locul I la Concursul municipal de profil, desfășurat în perioada 2 – 29 octombrie 2018.

Costul lucrărilor pentru reconstrucția scuarului este de circa un milion de lei, dintre care 40% reprezintă partea de grant oferit de Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare, restul sumei fiind acoperită din sursele bugetului municipal.

La eveniment au participat reprezentanți ai municipalității, designerii proiectului de reamenajare a spațiului public, reprezentanți oficiali ai orașelor partenere ale proiectului trilateral „Mannheim – Chișinău – Cernăuți, „Regândirea spațiului public. Cetățenii își modelează viitorul” și locuitori ai urbei.

„Capitala are nevoie de asemenea parteneriate. Îmi doresc restaurarea mai multor monumente istorice, dar și realizarea de noi proiecte pentru Chișinău. Colaborarea noastră abia începe, iar lucrurile frumoase trebuie să continue”, a declarat primarul general Ion Ceban.

Potrivit lui designerului proiectului, Andrei Vatamaniuc, autorii conceptului privind reabilitarea spațiului public și-au propus să creeze o zonă simplă, care se încadrează în centrul istoric, dar în același timp accesibilă pentru oameni: părinți cu copii, tineri, iubitori ai sportului și pentru persoane cu mobilitate redusă.

Articole similare

Back to top button
Close