fbpx

foto | Parlamentul și-a deschis ușile pentru vizitatori. Peste 200 de oameni au admirat instituția, iar unii au primit și premii

Ziua Parlamentului a fost marcată la Chișinău joi, unde peste 200 de persoane au venit să viziteze instituția în care se decide soartă țării. Publicul a avut parte de un program special și de mai multe vizite de informare ghidate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Traseul excursiei a cuprins Muzeul Parlamentului, Sala Europa și spațiile adiacente, precum sala de ședințe plenare.

Vizitatorii au primit materiale informative despre procesul legislativ, iar cei mici care au răspuns corect la întrebările despre Parlament au primit și premii la finalul vizitelor.

Toți cei care își doresc să facă un tur în instituție se pot programa online, pe site-ul Parlamentului. În fiecare an, Legislativul este vizitat în medie de 7000 de persoane, iar din 2014 până în prezent, peste 32.000 de persoane au avut posibilitatea de a face o excursie în interiorul edificiului.

În Republica Moldova, Ziua Parlamentului este marcată anual la 23 mai. Sărbătoarea își are rădăcinile în anul 1991, când conform deciziei Sovietului Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti de legislatura a XII-a, constituit în urma primelor alegeri democratice.

Potrivit hotărârii, fosta republică unională RSSM se transformă în Republica Moldova, iar Sovietul Suprem devine primul Parlament al Republicii Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button