fbpx

foto | Oamenii în cușcă, iar animalele afară! Ce grădină zoologică a inversat rolurile?

Grădinile zoologice au devenit o temă controversată. Specialiștii susțin că, prin această acțiune, nu doar distrugem habitatul lor natural, ci și aducem mari daune mediului înconjurător.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, o grădină zoologică din China a găsit o modalitate neobișnuită de a apropia oamenii de animalele sălbatice, în același timp asigurându-le libertatea. „Zoo Lehe Ledu” permite felinelor și altor specii de animale, cum ar fi urșii, să se miște liber pe întreg teritoriu, iar oamenii intră într-o cușcă mare și pot privi animalele din interior.

„Am dorit ca vizitatorii noștri să fie impresionați de acest peisaj! Imaginați-vă cum pisicile mari aleargă după voi și vă atacă! Dar fără niciun risc”, a spus purtătoarea de cuvânt a Grădinii Zoo, Chan Llang.

În exteriorul „cuștilor mișcătoare” sunt atașate bucăți de carne, pentru ca animalele să se apropie. În același timp, în interiorul „celulei” este absolut sigur, iar în partea de sus a acesteia sunt mici orificii prin care oamenii pot arunca mâncare animalelor exotice, potrivit lifter.com.ua.

Purtătoarea de cuvânt Chan Llang a declarat că toți vizitatorii sunt avertizați: „Țineți întotdeauna degetele în cușcă, pentru că un tigru înfometat nu va vedea diferența dintre ele și micul dejun”.

Vizitatorii Grădinii Zoologice au desris această zonă ca fiind una neobișnuită, dar, în același timp, înfiorătoare.

„Nu am mai experimentat așa ceva în toată viața mea. Nu ne uităm noi la ele, ci ele la noi”, a spus vizitatorul Tao Jen.

În ciuda tuturor pericolelor, ideea acestei Grădini Zoologice pare a fi destul de populară, iar oamenii susțin că preferă să vadă animalele în habitatul lor natural, nu în cuști.

Foto: lifter.com.ua

Articole asemănătoare

Back to top button