fbpx

foto | Misiune de sprijin pentru Turcia: Ce au mai depistat salvatorii moldoveni sub ruine

La data de 12 februarie, echipa USAR Moldova a preluat 2 sectoare noi în localitățile Ballioz și Guzelyayla, din provincia Hatay, unde au efectuat lucrări de căutare și evaluare a blocurilor și caselor rezidențiale. Aici, la solicitarea echipelor de voluntari, salvatorii țării noastre au acordat suport cu utilajul tehnic din dotare, pentru identificarea locului sinistraților rămași blocați sub ruine.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ulterior, echipa salvatorilor moldoveni a continuat intervenția în orașul Antakya, unde în comun cu echipele de căutare-salvare din Olanda au desfășurat acțiuni de evaluare a blocurilor locative distruse de seism. Mai mult, la solicitarea echipei USAR din Ungaria, a fost acordată asistență tehnică, pentru identificarea locului sinistraților rămași blocați. Menționăm că, misiunea salvatorilor prinde complexitate din cauza replicilor continue ale cutremurului, cu o magnitudine între 3-5 grade, în zona orașului Antakya.

De la începutul misiunii internaționale, echipa USAR Moldova a reușit să salveze un băiat în vârstă de 3 ani de sub ruinele unui bloc de locuit. Totodată, salvatorii moldoveni au intervenit în 3 sectoare avariate de seism, unde au desfășurat lucrări de căutare și evaluare pe o suprafață totală de circa 6 km2.

mai.gov.md
mai.gov.md

Articole asemănătoare

Back to top button