fbpx

foto | Mândri de sportivii noștri: Canatorul Serghei Tarnovschi aduce de la Tokyo prima medalie a Republicii Moldova la Jocurile Olimpice 2020

Canatorul Serghei Tarnovschi aduce de la Tokyo prima medalie a Republicii Moldova la Jocurile Olimpice 2020. Sportivul a luat bronzul.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acum 25 de ani, antrenorul său Nicolae Juravschi, împreună cu Viktor Reneiski. au cucerit medalia de argint la S-a întâmplat la Atlanta în 1996.

Medalia de bronz cucerită de Serghei Tarnovschi este una foarte valoroasă, care reconfirmă valoarea și potențialul sportivului.

„Nu a fost ușor. Am avut mai puțin de două ore pauză după lupta din semifinale. E nevoie de caracter pentru a rezista. Pentru mine a fost cel mai important să ajung în finală pentru că m-am duelat cu campioni olimpici, mondiali și europeni. În finală la fel nu a fost ușor, pentru că chiar dacă a fost cald era un vânt puternic. Mă bucur că am cucerit bronzul ca la Rio și am demonstrat că merit această medalie. Sunt fericit că am cucerit medalie pentru Moldova.

Înainte de a veni în Japonia m-am pregătit două săptămâni la baza de la Ghidighici cu domnul Nicolae Juravschi și fratele meu Oleg. Apoi 2 săptămâni am avut un cantonament în Japonia. Le mulțumesc gazdelor pentru cazare. Ne-a ajutat foarte mult pentru acomodare. Am văzut asta și la fete care l-a fel au atins finala. Este un bun rezultat pentru Daniela și Maria”, afirmă sportivul.

Foto: Olympic Moldova

Aceasta este prima medalie obținută de țara noastră la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Anterior, mai mulți sportivi moldoveni au ajuns în finală, dar nu au reușit să urce pe piedestal, rezultatele lor însă sunt îmbucurătoare.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button