fbpx

foto | Maia Sandu, alături de președintele Estoniei, Poloniei și Secretarul General NATO au zburat spre New York

Duminică și luni șefa statului, Maia Sandu, s-a aflat la Londra, unde a luat parte la funeraliile de stat ale Majestății Sale, Regina Elisabeta a II-a, aducându-i un omagiu în numele tuturor cetățenilor Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Imediat după asta, președinta Republicii Moldova a plecat la New York, la Adunarea Generală a ONU, eveniment anual care pune în discuție subiecte de interes global.

Șefa statului a publicat pe canalul său de Instagram o fotografie în care apare alături președinții Estoniei, Alar Karis, Poloniei, Andrzej Duda, și Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, în același avion ce se îndreaptă spre New York.

Vizita Maiei Sandu la New York va dura două zile. În prima parte a zilei, șefa statului participă la sesiunea de inaugurare a dezbaterilor din cadrul Adunării Generale, după care se va întâlni cu Secretarul General al ONU, Antonio Guterres.

Pe parcursul zilei, Președinta Maia Sandu va participa la conferința „Democracy delivers”, organizată de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Ulterior, șefa statului se va adresa invitaților prezenți la evenimentul „Educația în mișcare”, organizat de Clinton Global Initiative.

De asemenea, Președinta Maia Sandu va avea întrevederi bilaterale cu: Alexander Van der Bellen, Președintele Austriei; Kassym-Jomart Tokayev, Președintele Kazahstanului; Jens Stoltenberg, Secretarul General NATO, și Samantha Power, Administratoarea USAID.

foto: instagram Maia Sandu

Articole asemănătoare

Back to top button