fbpx

foto | Mai întâi s-a plâns la CEDO pe condițiile de detenție, iar apoi și-a reparat singur celula. Vlad Filat: „Am făcut-o din surse proprii”

Ex-premierului Vlad Filat i s-a redus din termenul de detenție pentru a i se compensa acele condiții inumane și degradante din închisoare, pe care el le-a acuzat în repetate rânduri și pe care s-a plâns inclusiv la CEDO. După ce a fost eliberat, fostul președinte al PLDM a recunoscut că, pe parcurs, în celula în care a stat s-a făcut reparație.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„În primul rând, la capitolul „vi s-a făcut reparație”, vreau să spun că dacă și s-a făcut ceva în celulă, eu am fost cel care a făcut-o din sursele propii, prin contribuții personale. Însăși Penitenciarul nr. 13 este calificat în toate rapoartele internaționale ca fiind un loc unde sunt încălcate drepturile elementare ale omului”, a declarat Filat.

Potrivit lui, problema nu a constat anume în celula sa, iar condițiile degradate de detenție se referă la cumulul de factori în care se află persoanele condamnate.

„Nu doresc nimănui să se afle, nici măcar pentru o zi, în vreo celulă a Penitenciarului nr. 13. Este o povară pe care am dus-o și mă bucur că am dus-o cu demnitate, fără să creez isterii și să atrag atenția pentru a obține eventuale facilități”, a mai adăugat fostul demnitar.

Anterior, presa a publicat mai multe fotografii, presupuse a fi făcute în celula în care era deținut Vlad Filat. Camera părea a fi iluminată suficient, era dotată cu televizor cu ecran LED, cuptor cu microunde, reșou electric și mobilier nou.

Articole asemănătoare

Back to top button