fbpx

foto | Le-ar fi cerut acte care le permit să stea pe scările cafenelei Guguță. Activiștii protestului permanent, din nou în vizorul poliției

Poliția le-ar fi cerut membrilor mișcării OccupyGuguță acte care permit prezența a 12 persoane pe scările cafenelei Guguță din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, dar și documente care ar confirma că au dreptul să arboreze drapelele mișcării în fața fostului local. Anunțul a fost făcut de unul dintre activiștii protestului, Andrei Cebotari.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cebotari s-a arătat indignat de atitudinea poliției. Acesta susține nu s-ar fi așteptat la un tupeu mai mare decât solicitarea unor acte pentru tobe.

„Credeam ca mai mare tupeu al poliţiei decât cel de a cere documente pe tobe nu poate fi. Dar iată că astăzi au bătut un nou record. Poliţia a solicitat vreun act care ar permite prezenţa a 12 persoane pe scările cafenelei Guguţă şi actele care permit arborarea drapelului cu inscripţia Occupyguguta şi Protest Permanent. Principalul argument invocat a fost „Şeful nostru a spus că nu se permite””, a scris activistul pe pagina sa de Facebook.

Amintim că acum câteva luni activiștii mișcării OccupyGuguță au fost reținuți de inspectorii de patrularea la ieșirea din Chișinău. Atunci ofițerii le-au cerut acte pentru tobele pe care le aveau cu ei în mașină și care sunt de obicei utilizate pentru acțiunile pe care le organizează.

Foto: Andrei Cebotari via Facebook
Foto: Andrei Cebotari via Facebook

 

Articole asemănătoare

Back to top button