fbpx

foto | La Orhei continuă renovarea totală a drumurilor. Ilan Șor: Este o investiție bună în economie

Intrarea în municipiul Orhei va fi de nerecunoscut datorită asfaltului nou, bordurilor schimbate și marcajujui rutier nou, spun autoritățile din Orhei. Lucrările sunt parte a programului de modernizare și reparație a drumurilor, inițiativă lansată de primaru Ilan Șor, ales deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Porțiunea de drum care va fi modernizată are o lungime de 400 metri. Muncitorii vor așterne asfalt în 2 straturi și vor reabilita peste 3 mii de metri de borduri carosabile și de trotuar. Pentru aceste lucrări vor fi utilizate aproximativ 190 de tone de asfalt și 55 de tone de pietriș. Lucrările sunt efectuate de peste 150 de muncitori.

De asemenea, în zonă va fi construit și apeduct, dar și sistem de canalizare, pentru locuitorii din preajmă.

Aflat într-o vizită de lucru, edilul de Orhei, Ilan Șor, a declarat că în acest an, autoritățile vor pune accent pe reparația arterelor centrale din oraș, paralel cu străzile adiacente.

Reparația arterelor principale din oraș este importantă și pentru confortul locuitorilor, dar și pentru mediul de afaceri. Cu cât este mai bună infrastructura, cu atât sunt mai mici costurile de transportare și, respectiv, mai mici prețurile la produsele cumpărate de cetățeni. Astfel, acest lucru este o investiție bună în economie. Ne propunem ca în acest an să finalizăm reconstrucția și reparația celor mai importante drumuri din oraș.

Pe lângă asta, vom continua și modernizarea curților, dar și alte proiecte începute. Cum am și spus, îmi doresc ca orheienii să meargă pe drumuri bune și asfaltate. Nu avem timp de discuții, noi muncim pentru binele orașului nostru”, a declarat primarul Ilan Șor.

De menționat că odată cu sosirea primăverii, în Orhei au demarat și lucrările de reparație a străzii Eliberării, M. Costin, A. Șciusev și Dorobanți. De mai bine de două săptămâni, muncitorii lucrează în ritm alert, în ture, pentru a finaliza lucrările începute.

La fel, după zeci de ani de așteptare, sute de orheieni vor fi conectați la rețeaua de apă și canalizare și vor dispune de o stație de pompare a apelor uzate.

Proiectele de infrastructură din Orhei au început a fi realizate după venirea lui Ilan Șor în funcția de primar al localității. La inițiativa edilului, Primăria a început, în premieră pentru întreaga țară, reconstrucția străzilor cu forțele și resursele proprii. Acest lucru permite autorităților locale să optimizeze cheltuielile, iar din banii economisiți să efectueze și alte proiecte sociale.

 

Articole asemănătoare

Back to top button