fbpx

foto | La Botanica va fi inaugurată o grădiniță reparată capital. Ceban: Va fi rezolvată problema lipsei locurilor în grădinițele din preajmă

În câteva săptămâni Primăria Chișinău va inaugura o nouă grădiniţă în sectorul Botanica. Este vorba despre instituţia de educaţie preşcolară nr. 79, care a fost reparată capital.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Lucrările au durat aproximativ un 1,6 ani, iar în acest sens au fost alocaţi 15,4 milioane de lei din bugetul municipal.

Potrivit primarului general de Chișinău, în prezent se lucrează la amenajarea spaţiilor verzi şi a terenurilor de joacă din curtea grădiniţei.

În instituţia preşcolară din str. N. Zelinski 28/7 vor fi înmatriculaţi peste 150 de copii.

În aşa fel, va fi rezolvată problema lipsei locurilor în grădinițele din preajmă şi supraaglomerarea grupelor”, susține Ion Ceban.

Totodată, municipalitatea a decis evaluarea stării tehnice a imobilului fostului gimnaziu nr. 6 din bd. Cuza-Vodă 17/2, sectorul Botanica. Primarul spune că va fi identificată o companie care va asigura paza clădirii pentru a nu fi vandalizată.

Pentru anul viitor, vom identifica surse financiare pentru ca imobilul să fie reparat, iar copiii să poată reveni la studii”, a mai spus edilul.

Menționă că activitatea instituției de învățământ nominalizate a fost suspendată în septembrie 2012, iar elevii și cadrele didactice au fost transferați la alte instituții.

Articole asemănătoare

Back to top button