fbpx

foto | Investigaţie: Şoferul implicat în accidentul de pe viaduct participa cel mai probabil la curse ilegale

Automobilul BMW verde, care la începutul acestei luni a lovit o tânără de 25 de ani pe viaductul din Chișinău, lăsând-o fără picioare, participa cel mai probabil la o cursă ilegală de mașini și purta numerele de înmatriculare ale unui vehicul de aceeași marcă, dar de altă culoare. Iar șoferul care a provocat accidentul a deținut în anii trecuți o funcție importantă în cadrul companiei la care activa acum victima, transmite jurnal.md

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În investigaţia realizată de jurnal.md se menţionează că șoferul din acea noapte a BMW-ului verde este Gheorghe Begu, specialist în domeniul IT, care în trecut ar fi lucrat în SUA și în Italia, după cum afirmă foștii săi colegi. Iar în anii trecuți a fost manager de proiect la aceeași companie moldo-americană, la care a activat până la accidentul de pe viaduct și Marcela Paladi. Cu toate acestea, el nu se cunoștea cu victimele. În prezent, Begu activează la o altă companie moldo-americană, specializată în IT.

În Registrul de stat al transportului se arată că Gheorghe Begu are două mașini BMW, una de culoare albă și alta de culoare roșie. În mod inexplicabil, BMW-ul verde, care i-a rupt picioarele Marcelei, purta numărul de înmatriculare LEE 7, după cum se vede și din imaginile de la locul accidentului.

Pentru că, de fapt, acest număr aparține BMW-ului alb al lui Begu, fabricat în 2014, pe care el îl deține din 2021. Interesant este și faptul că atât automobilul alb, care îi aparține lui Begu, cât și cel verde, care nu-i aparține, sunt din seria 4 a mărcii BMW.

Jurnal.md a căutat explicații de la poliție, dar nu a reușit să afle nimic mai mult. Întrebat dacă permisul de conducere al lui Begu a fost suspendat, Valeriu Vițelaru, ofițerul de urmărire penală în dosarul cu privire la accidentul de pe viaduct, a refuzat să răspundă. Marin Garaz, șeful Direcției de Poliție Chișinău, nu a răspuns la apelurile noastre. Doar Diana Fetco, ofițer de presă al Inspectoratului General de Poliție (IGP), ne-a spus că retragerea permiselor de conducere ține doar de competența instanțelor de judecată și că poliția lucrează foarte conștiincios în acest caz.

Un detaliu foarte important am reușit să aflăm de la tatăl Marcelei că a aflat din unele surse din poliție că Gheorghe Begu ar fi fost sancționat în repetate rânduri de oamenii legii pentru depășirea vitezei. Prin urmare, tatăl Marcelei se arată convins că șoferul care i-a schilodit fiica ar fi participant la curse ilegale de mașini.

„În Chișinău sunt locuri unde nu-s camere video la șosea și ei plătesc la poliție ca să le dea undă verde câteva ore, ca să aiurească pe acele străzi. Pe viaduct, până la Mall, nu-s camere și era locul potrivit pentru ei. Despre Begu, am aflat că toată vremea era agresiv prin oraș și nu prea stătea bine cu poliția rutieră. El oficial are amenzi, dar neoficial presupun că a mai plătit mulți bani polițiștilor”, susține Ion Paladi.

În aceeași ordine de idei, tatăl Marcelei consideră că BMW-ul verde, implicat în accident, era dotat cu toate cele necesare pentru curse auto ilegale.

Dacă tatăl Marcelei are dreptate, nu se exclude că șoferul ar fi schimbat numărul de înmatriculare de la BMW-ul său alb la BMW-ul verde, identic ca marcă și serie, dar pregătit pentru curse. De asemenea, putem presupune că Begu și-ar fi vopsit automobilul, dar în cazul acesta ar fi trebuit să-și schimbe neapărat pașaportul tehnic al mașinii, susține Iurie Podarilov, fost șef al IGP.

Sursa: jurnal.md

Solicitat de Jurnal.md, Gheorghe Begu a refuzat categoric să vorbească despre accidentul de pe viaduct.

„Nu, sigur că nu putem vorbi. Sigur că nu. În primul rând, nu știu de unde aveți numărul meu de telefon. În al doilea rând, nu vreau să dau nicio declarație la moment. Dvs. nu trebuie să-mi dați dreptul la replică. Eu îmi știu drepturile. Și vă spun că dvs nu puteați să mă telefonați pe telefon privat. Mulțumesc, la revedere”, a menţionat Gheorghe Begu.

Investigaţia integrală poate fi citită aici.

Articole asemănătoare

Back to top button