fbpx

foto | Îndrăgostiți de călătorii și puși pe glume. Mihai și Eleonora Ciocan – un cuplu 50+, care te inspiră să-ți trăiești viața din plin

Mereu găsim motive, scuze sau frici din cauza cărora evităm să facem unele lucruri. Însă, timpul trece și fiecare minut trebuie valorificat la maxim, iar dovada acestei teorii este un cuplu trecut de prima tinerețe, dar care nu a încetat să guste din aventuri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mihai și Eleonora Ciocan sunt doi soți din Telenești care, încă din momentul în care și-au unit destinele, au înțeles că au o pasiune comună: să cunoască oameni și locuri noi.

Prima călătorie a fost finanțată din banii de la nuntă, care ar fi trebuit să fie folosiți la construcția casei, însă, cărora tinerii căsătoriți le-au găsit o utilitate mai mare.

„Imediat după nuntă am mers la Sergheevka cu nașii noștri de cununie. Am luat banii pe care îi primisem la nuntă, așa a fost prima vacanță”, își amintește Eleonora.

De atunci au urmat multe alte traversări ale frontierei, ba pe bicicletă până în România, ba cu mașini de ocazie înapoi în țară și totul pentru a reuși să strângă bani și să-și construiască o casă, iar mai apoi să deschidă o mică întreprindere.

Nici evenimentele culturale nu le sunt străine. Gospodina casei a ajuns la Festivalul IA Mania, fiind un meșter excelent în ale croitoriei și țesutului și având acasă păstrate cu grijă zeci de lucrări extraordinare și unice, făcute manual.

De asemenea, anul trecut cuplul a semnat pentru a doua oară certificatul de căsătorie la festivalul subteran organizat la Cricova – Underland. Și niciodată nu pierd ocaziile de a revedea Chișinăul pentru a ajunge la piesele de teatru mai vechi sau mai noi.

Necunoscutul nu îi sperie, astfel, iarna trecută, soții și-au luat inima în dinți, carnețelul cu câteva însemnături de bază în limba engleză și au ajuns în Portugalia.

„Când treceam dintr-un aeroport în altul, nu înțelegeam încotro să mergem, dar ne-am umplut de curaj și am întrebat lucrătorii din aeroport. Ne-am descurcat noi”, adaugă soții.

Au revenit din țările calde și la scurt timp au plecat la munte, pentru că ce fel de iarnă fără pârtie?!

Soții deja își planifică și pentru anul acesta vacanța, fie la munte, fie se vor îndrepta spre o nouă locație. Chiar și la aproape 30 de ani de căsnicie, cei doi au amintiri integre despre fiecare moment petrecut împreună.

„Este greu până începi, pentru că există frică și nu știi de unde să le iei și unde să le pui, dar mai apoi toate vin de la sine”, declară Eleonora.

Au văzut Norvegia, România, Rusia, Ucraina, Portugalia și nici nu se gândesc să se oprească aici, ci, din contra, au planuri mărețe pentru viitor, cum ar fi să zboare cu parașuta. Sursa foto: Eleonora Ciocan via Facebook

Articole asemănătoare

Back to top button