fbpx

foto | „Încurajăm alegerile libere și corecte”. Ambasadorul SUA la Chișinău, observator la Bacioi

Ambasadorul Statelor Unite în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, este astăzi observator la o secție de votare din Băcioi. Ambasada susține că decizia respectivă a fost luată pentru a încuraja alegerile libere, corecte și transparente.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Amintim că la începutul Dereck J. Hogan a ținut un discurs în fața studenților de la Facultatea de Relații Internaționale a USM, unde a vorbit despre alegerile parlamentare de astăzi. Oficialul consideră că schimbarea puterii este un proces dificil, iar cursul democratic al țării nu ar trebui stopat prin acțiuni uzurpatoare.

„Conștientizăm faptul că alegerile și transferul puterii sunt întotdeauna dificile, mai ales pentru tinerele democrații. Știu că sunt întrebări, chiar îndoieli, referitor la  progresul înregistrat, opțiunile din trecut și perspectivele de viitor. Totuși, pașii greșiți nu trebuie niciodată utilizați ca să justifice sau să scuze deteriorarea accentuată a democrației fragile din Moldova. Suntem gata să continuăm colaborarea cu Moldova în vederea dezvoltării capacităților de apărare a suveranității și protejării granițelor sale recunoscute la nivel internațional.”, a spus atunci Hogan.

Foto: U. S. Embassy Moldova
Foto: U. S. Embassy Moldova
Foto: U. S. Embassy Moldova
Foto: U. S. Embassy Moldova
Foto: U. S. Embassy Moldova

 

Articole asemănătoare

Back to top button