fbpx

foto | Incendiul din Portul de la Giurgiulești încă nu a fost stins în totalitate: Cum arată la trei zile de la izbucnire

Pe parcursul ultimelor 24 de ore pompierii au continuat misiunea de asigurare a securității antiincendiere în Portul Internațional Liber Giurgiulești în urma prăbușirii controlate a rezervorului nr.2.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pe parcursul nopții la fața locului a activat un post de pompieri care au efectuat acțiuni de lichidare a incendiului în urma dezmembrării construcției silozului.

Totodată angajații IGSU au asigurat permanent siguranța antiincendiară a obiectivului.

Pe parcursul zilei de 23 ianuarie tehnica grea va efectua în continuare dezasamblarea construcției silozului pentru ca pompierii să continue misiunea de stingere.

În urma intervenției salvatorilor și pompierilor aflați la fața locului, nu există riscuri pentru oameni și nici pentru infrastructura obiectivelor din zonă. Acțiunile de stingere și asigurare a securității antiincendiare vor continua.

foto: dse.md
foto: dse.md
foto: dse.md

Amintim că un incident similar a avut loc pe 16 ianuarie 2023. Din cauza mocnirii unei încărcături de peste 1000 tone produs de șrot de floarea soarelui, a avut loc prăbușirea cisternei.

La fața locului conform apelului sporit de intervenție au intervenit 6 echipaje de salvatori și pompieri cu un efectiv de 20 de angajați IGSU, care mai multe zile au acționat pentru localizarea și lichidarea totală a arderii.

Amintim că în dimineața zilei de luni, 16 ianuarie, pompierii din sudul Republicii Moldova au intervenit conform numărului sporit de intervenție pentru a lichida un incendiu produs în urma prăbușirii unui rezervor de păstrare a granulelor de șrot de floarea soarelui din Portul Internațional Liber Giurgiulești.

Articole asemănătoare

Back to top button