fbpx

foto | Încă un incendiu într-un spital COVID-19. Trei pacienți și un medic au decedat în Ucraina

Trei pacienți aflați în secția de terapie intensivă și un medic de gardă, în vârstă de 27 de ani, au murit într-un incendiu izbucnit în cursul nopții într-un spital pentru pacienții cu COVID-19 din orașul Zaporîjia , aflat în sud-estul Ucrainei, transmite Reuters.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Guvernatorul ucrainean Oleksander Starukh a precizat că incendiul a izbucnit la parterul spitalului, unde se afla secția de terapie intensivă și ventilatoare.

Alți opt pacienți din unitatea medicală au fost evacuați, oficialul precizând că o anchetă privind cauzele incendiului este în derulare.

În Ucraina, ţară cu circa 42 milioane de locuitori, numărul raportat de cazuri confirmate de contaminare cu noul coronavirus de la începutul pandemiei este de peste 1,2 milioane, cu 23.229 de decese.

Amintim că un incendiu a avut loc săptămâna trecută la un pavilion al Spitalului Matei Balș din București, pacienții fiind evacuați. Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență din România și Ministerului Sănătății, opt persoane au decedat în urma incendiului.

Totodată, în seara de 14 noiembrie 2020, în secția de terapie intensivă pentru pacienții infectați cu noul coronavirus a unui spital din Piatra Neamț, România, a izbucnit un incendiu în urma căruia au decedat 10 persoane, internate cu COVID-19. De asemenea, alte șapte persoane au fost grav rănite, printre acestea fiind și trei cadre medicale.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button