fbpx

video | Încă un spital din România, în flăcări. Patru persoane au murit carbonizate

Un incendiu a avut loc în această dimineață la un pavilion al Spitalului Matei Balș din București, pacienții fiind evacuați. Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență din România și Ministerului Sănătății, patru persoane au fost găsite carbonizate, iar o persoană este în procedura de resuscitare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Comandantul intervenției pompierilor a declarat că primul apel a fost primit la 5:50, iar primul echipaj de pompieri a ajuns după opt minute. Salvatorii au constatat că la fața locului era un incendiu cu flacără deschisă la parter, care cuprinsese o suprafață de 100 – 120 metri patrați.

Patru saloane erau afectate, iar arderea era generalizată, cu posibilități de extindere. S-a intervenit în interior și exterior cu 24 de echipaje, patru descarcerări și 10 microbuze pentru transport persoane. Medicul Bogdan Oprița a spus că au fost 38 echipaje de prim ajutor, șase de terapie mobilă, cinci de victime multiple. Au fost mobilizați 100 de medici și asistenți suplimentari pentru a interveni, scrie Digi24.

Au fost evacuate 44 de persoane către spitalele de urgență Floreasca, Universitar, Sf. Ioan și Pantelimon.  Incendiul a avut loc la parterul unui corp de clădire, într-un salon în care erau trei persoane. În zona respectivă se aflau în jur de 100 de persoane.

La fața locului au acționat ambulanțe, autospeciale, un spital mobil și unități de descarcerare. Pompierii spun că pacienții răniți au fost preluați de ambulanțe și transportați la alte spitale.

Parchetul va face anchetă în acest caz pentru vătămare corporală din culpă. Totodată, autoritățile susțin că ultimul control a fost făcut în noiembrie 2020.

Amintim că în seara de 14 noiembrie 2020, în secția de terapie intensivă pentru pacienții infectați cu noul coronavirus a unui spital din Piatra Neamț, România, a izbucnit un incendiu în urma căruia au decedat 10 persoane, internate cu COVID-19. De asemenea, alte șapte persoane au fost grav rănite, printre acestea fiind și trei cadre medicale.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button