fbpx

foto | În premieră, R. Moldova, la Olimpiada Sporturilor de Contact: Doi moldoveni au luptat în finală

Olimpiada Sporturilor de Contact, World Combat Games, s-a desfășurat în perioada 20‑29 octombrie la Riyadh, Arabia Saudită. Este cea de a treia ediție a World Combat Games și a reunit cei mai buni sportivi din întreaga lume.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Campionatul este organizat o dată la 4 ani, fiind considerat Olimpiada Sporturilor de Contact. În premieră, la competiții au participat și atleți din Republica Moldova.

După mai multe etape de calificări, sportivi de pe toate continentele, au ajuns la Riyadh în baza rezultatelor obținute la campionatele europene și mondiale din acest an.

Republica Moldova a fost reprezentată de către campionii mondiali Daniel Procopciuc, Oleg Tudorean și Alexandru Bînzari.

Cel mai spectaculos moment al competiției a fost cel când la categoria de 80 de kilograme, în finală au concurat doi atleți moldoveni, Daniel și Oleg.

Foto: zugo.md

Astfel, Daniel Procopciuc s-a întors acasă cu medalia de aur, iar Oleg Tudorean cu cea de argint. Locul trei i-a Kazahstanului.

Potrivit celor doi campioni, a fost o experiență de neuitat pentru ei. Au avut mari emoții, însă, prioritar era să aducă numele țării noastre pe podium, și cu multă muncă și sârguință, au reușit.

Citește și: Brațul de aur al R. Moldova, Daniel Procopciuc, a devenit Campion Mondial printre profesioniști

Articole asemănătoare

Back to top button