fbpx

foto | În Parcul „La Izvor” va fi construit un stadion cu 1100 de locuri, finanțat și de FIFA, vor fi amenajate o parcare și o fântână arteziană

Primăria municipiului Chișinău informează că Parcul „La Izvor”, din sectorul Buiucani al capitalei, va fi reamenajat pe parcursul anului curent. Tot aici urmează a fi construit și un stadion de fotbal pe plajă cu 1100 de locuri, în colaborare cu Federația Moldovenească de Fotbal (FMF).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Lucrările de construire a stadionului urmează să fie finalizate până pe 25 iulie 2020. Finanțarea pentru edificarea lui, în proporție de 80% din valoarea proiectului, va fi oferită de Federația Internațională de Fotbal (FIFA). Restul sumei, 20% din cost, va fi suportat de FMF.

O decizie privind darea în arendă pe 25 de ani a teritoriului de 0, 7ha pentru stadion, a fost aprobată anterior de Consiliul municipal Chișinău. Pe 24 februarie, Primăria municipiului Chișinău a eliberat Certificat de urbanism pentru proiectare, iar pe 18 martie a fost emisă Autorizația de construire.

În adiacentul viitorului stadion de fotbal pe plajă vor fi amenajate terenuri pentru practicarea diferitor genuri de sport: minifotbal, tenis de câmp, volei pe plajă, locuri de joacă pentru copii, precum și o zonă pentru grătare. Aceste obiective vor fi puse la dispoziția locuitorilor urbei.

Totodată, pe terenul liber de pe strada Ghidighici, lângă sediul Clubului de Fotbal „Buiucani”, pe o suprafață de un ha, va fi amenajată o parcare publică.

Cu referire la lucrările de renovare a Parcului „La Izvor”, e de menționat că în anul 2020 urmează a fi reabilitate două din cele patru zone existente din spațiul de agrement. Aici se prevede reamenajarea aleilor pietonale, cu o lungime totală de 7,8 de km și care vor asigura legătura între cele patru lacuri de pe teritoriul zonei de agrement. De asemenea, proiectul prevede amenajarea unei fântâni arteziene și piste pentru bicicliști.

Articole asemănătoare

Back to top button