fbpx

foto | În loc de Olivie – friptură și mămăligă, iar la „desert” – borș scăzut. Cum arată mesele moldovenilor de Crăciun?

Mii de moldoveni din țară, dar și din mai multe colțuri ale lumii, sărbătoresc astăzi Crăciunul pe stil vechi. Considerat a fi unul dintre cele mai importante evenimente religioase ale anului, oamenii se pregătesc ca la carte pentru a întâlni Nașterea Domnului într-un mod special.

Așa cum ne-am obișnuit deja, gospodinele au petrecut ore bune în bucătărie, astfel încât răciturile să fie limpezi ca lacrima, friptura – coaptă îndeajuns, sărmăluțele – împletite cu grijă, iar mămăliga – nici prea moale, nici prea tare. De Crăciun, de pe mesele moldovenilor nu lipsește nici borșul scăzut, peștele sau fructele.

Tradițional, ZUGO a scotocit internetul în căutarea celor mai speciale fotografii cu mesele de sărbătoare, pe care gospodinele le-au împărtășit cu internauții. Vedeți mai jos cum au întâlnit Crăciunul conaționalii din zeci de regiuni ale țării, dar și din străinătate.

Foto: Gustosel via Facebook

Articole asemănătoare

Back to top button