fbpx

foto | În doar 24 de ore, aproape 500 de hectare de teren au fost cuprinse de flăcări. Pompierii au luptat ore în șir cu focul

În ultimele 24 de ore, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit în 75 de cazuri pentru lichidarea focarelor de vegetație pe spații extinse. Cele mai multe au fost înregistrate în localități din raioanele Cahul, Cantemir, Vulcănești, Călărași, Șoldănești, dar și în suburbii ale capitalei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Peste 30 de ha de iarbă aprinsă au fost stinse de salvatori în localitatea Răciula, raionul Călărași, iar aproape 12 ha de vegetație au fost aprinse în satul Alcedar, raionul Șoldănești. De intervenția angajaților IGSU a fost nevoie și în Larga Nouă, raionul Cahul, unde au fost stinse opt ha de teren.

Pompierii au intervenit și în suburbii ale capitalei, unde câte 10 ha de vegetație au fost cuprinse de flăcări la periferia localităților Dobrogea și Ghidighici. În localitatea Codru salvatorii au avut misiunea să stingă 33 de ha de vegetație.

Focul se răspândea cu repeziciune, iar salvatorii au lucrat mai multe ore pentru a asigura securitatea fâșiilor forestiere, dar și a caselor din preajmă.

În acest context, pompierii îndeamnă repetat oamenii să nu aprindă resturile menajere, stufărișul și iarba uscată, întrucât în condiții de umiditate redusă și vânt, focarele se pot extinde pe suprafețe mari.

În situații de risc, persoanele pot apela Serviciul 112. Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au stins 480 de ha de teren din toată țara.

Articole asemănătoare

Back to top button