fbpx

foto | Imaginile spun tot. Iată cum arată cele mai grele și mai prost plătite munci din lume

Lucratul cu plasticul și metalele, cu fecalele, fumul tuxic și mineritul la +50 de grade Celsius – acestea nu sunt detaliile unui film, dar unele dintre cele mai grele – cât și prost plătite – munci din lume. Și dacă pentru cineva 1 mai este cu adevărat o sărbătoare – cea a Muncii, pentru alți angajați aceasta e o altă zi normală de mers la job.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Iată unele dintre cele mai grele și mai prost plătite munci din întreaga lume.

Banyuwangi, Java de est, Indonezia. Mineritul – industrie principală în Java de Est. Muncitorii cară zilnic sute de kilograme de sulf brut, adunat de pe marginea lacului din acid sulfuric, aflat în craterul Ijen. Acesta are 2386 de metri înălțime și 175 de metri adâncime.

Zona Hazaribagh din Dhaka, capitala Bangladesh. Muncitor în tăbăcării. Această zonă – una dintre cele mai poluate locuri de pe planetă – este renumită pentru industria pielăriei, muncă ce necesită folosirea unor substanțe otrăvitoare, care provoacă cancer. Sunt 270 de tăbăcării în Bangladesh, iar cele din Hazaribagh au între 8000 și 12.000 de muncitori.

Foto: PBS

Sortator de plastic în Bogra, Bangladesh. Muncitorii lucrează într-o mare imensă de deșeuri de plastic pe care le sortează pe mărimi, culori și forme.

Căutător de sare pe lacul Roz în Dakar, Senegal. Pentru a strânge sarea, care are conținut salin de 40% -localnicii își folosesc bărcile. Ulterior, minerii vând sarea în săculețe la marginea lacului, dar o și exportă în întreaga regiune. Aceștia se ung cu unt de shea pentru a-și proteja pielea de răni provocate de sare.

Fotografia a fost realizată de Paul-Vlad Epure, care și-a petrecut 48 de ore înregistrând imagini din dronă deasupra lacului. 

Muncitor în câmpurile de cărămizi din Bangladesh. Un astfel de lucrător pleacă de acasă în căutarea unui salariu, dar lucrează în condiții inumane.

Dhaka, Bangladesh. Cărător de cărbune. Bărbați și femei lucrează pentru cinci-șapte dolari pe zi, cărând cărbune în coșuri purtate pe cap și descărcând cărbunele de pe bărci, de dimineața până seara, în temperaturi caniculare, transmite digi24.ro.

Pingjiang, Hunan, China. Muncitorii chinezi au construit un drum atârnat de stânci, pentru a atrage turiștii. 

Croitori în bazar.

Articole asemănătoare

Back to top button