fbpx

foto | Imagini din satelit: Cum arată acum orașe din Turcia după cutremurul care a prăbușit clădiri precum piesele de domino

Mai multe imagini din satelit arată amploarea dezastrului cauzat de cutremurul  care a lovit Turcia la primele ore ale zilei de luni. Imaginile arată pagubele importante suferite de clădirile din orașele din sudul Turciei – Islahiye, Nurdagi și Duzici.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mii de oameni din Turcia și Siria au murit în urma cutremurului de luni cu magnitudinea de 7,8 și a zecilor de replici care au urmat. Alți zeci de mii sunt răniți și au rămas fără adăpost în frigul iernii.

Peste 8.000 de oameni au fost scoși până acum de sub dărâmăturile din Turcia, dar alte câteva mii sunt dați dispăruți, scrie Digi24.

Imaginile din satelit publicate de Maxar Technologies oferă o imagine despre amploarea provocării căreia echipajele de urgență trebuie să îi facă față în zilele următoare. Ele arată în detaliu amploarea distrugerilor din orașe și sate întregi.

Această prezentare necesită JavaScript.

În orașul Nurdağı, aproape de epicentrul cutremurului de 7,8 grade, acoperișurile multor clădiri s-au prăbușit, în timp ce unele imobile s-au prăbușit cu totul. Imaginile arată cum corturile și vehiculele albe de urgență au aglomerat unele dintre cele mai aglomerate străzi din Nurdağı în orele de după cutremur.

Agenția de gestionare a dezastrelor din Turcia a declarat că a primit rapoarte despre 11.342 de clădiri prăbușite, dintre care 5.775 au fost confirmate. În Nurdağı, mai multe clădiri înalte s-au prăbușit în timpul cutremurului. În unele dintre cele mai aglomerate zone din oraș, drumurile au fost blocate cu vehicule de urgență.

İslahiye se află chiar la sud de Nurdağı, așadar aproape de epicentrul cutremurului. Imaginile din satelit arată unele acoperișuri care s-au prăbușit complet. În İslahiye, un număr mare de clădiri au fost distruse în întregime. Gazul a fost tăiat în mare parte din regiune pentru a se evita exploziile, așa că mulți oameni stau în frig. Echipele de salvare așteaptă ajutor pentru a căuta supraviețuitori sub dărâmături.

Articole asemănătoare

Back to top button