fbpx

foto | IGSU monitorizează râurile Prut și Nistru. Unde se mențin niveluri înalte ale apei?

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență continuă să monitorizeze situația din țară, ca urmare a Codului portocaliu de creștere a nivelului apei pe râurile Prut și Nistru, emis de Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Punctele teritoriale de dirijare în situații excepționale ale Comisiilor și subdiviziunile IGSU monitorizează situația privind nivelul apei în râul Prut și fluviul Nistru, iar informațiile sunt raportate Centrului de Dirijare în Situații Excepționale, care funcționează în cadrul instituției.

Conform informațiilor din teren, în următoarele ore, pe râul Prut, pe sectorul s. Criva – or. Costești, va avea loc descreșterea nivelului apei cu 0.2-0.4 m, iar pe sectorul or. Leușeni – s. Brânza se vor menține niveluri înalte ale apei, cu ieșirea apei în luncă.

Pe râul Nistru, sectorul s. Naslavcea – or. Dubăsari, se vor menține niveluri înalte, cu o scădere a nivelului apei de 0.2 – 0.4 m, iar o creștere cu 0.1 -0.3 ar putea fi atestată pe sectorul Bender– s. Talmaza.

În acest sens, angajații IGSU comunică în continuare cu autoritățile publice pentru menținerea siguranței cetățenilor și întreprinderea tuturor acțiunilor necesare de prevenire a riscurilor. Momentan, în localitatea Răscăieți, raionul Ștefan Vodă, echipe de salvatori lucrează intens pentru fortificarea unui dig de protecție cu lungimea de peste 50 de metri, pentru protejarea culturilor agricole din lunca râului Nistru.

Amintim că pe parcursul ultimelor zile, salvatorii, reprezentanții autorităților locale, dar și alți cetățeni au lucrat pe mai multe sectoare de fortificare a digurilor de protecție în raioanele Soroca, Ștefan Vodă, Căușeni, Rezina, Anenii Noi, dar și Vadu lui Vodă din municipiul Chișinău.

Articole asemănătoare

Back to top button