fbpx

foto | Igor Grosu s-a văzut la Bruxelles cu „un vechi prieten al Republicii Moldova”. Ce au discutat oficialii

Realizările Guvernului Gavrilița în primele 100 de zile de mandat, dar și agenda parlamentară au fost printre subiectele de discuție dintre președintele Legislativului Republicii Moldova, Igor Grosu și șeful Delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere RM-UE, vicepreședinte al Grupului PPE în Parlamentul European, Siegfrid Mureșan, în cadrul vizitei de lucru de la Bruxelles.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Speakerul a reiterat că printre prioritățile de bază rămân a fi: reformarea justiției și lupta împotriva corupției; promovarea drepturilor omului; implementarea pachetului social și crearea unui mediu de afaceri prietenos cu businessul; reglementarea diferendului transnistrean.

În cadrul întrevederii, Igor Grosu și-a exprimat dorința de a intensifica relațiile inter-parlamentare între ţara noastră şi UE.

„Vizita mea la Bruxelles a început cu o întrevedere de suflet cu un vechi prieten al Republicii Moldova, dl Siegfrid Mureșan, Șeful Delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere RM-UE, Vicepreședinte al Grupului PPE în Parlamentul European. În cadrul întrevederii, mi-am exprimat dorința de a intensifica relațiile inter-parlamentare între ţara noastră şi UE”, scrie șeful Parlamentului pe pagina sa de Facebook.

Foto: multimedia.parlament.md

De asemenea, Igor Grosu a vorbit despre proiectele esențiale în infrastructură, sectorul energetic, liberalizarea prețurilor la roaming și depășirea crizei pandemice COVID-19.

„Apreciem înalt asistența acordată în contextul depășirii efectelor crizei pandemice, inclusiv prin aprobarea Planului de recuperare economică în valoare de 600 de milioane de euro care deja este în curs de implementare. Republica Moldova este recunoscătoare pentru livrarea a peste 1 milion de doze de vaccinuri și pentru oferirea unui ajutor nerambursabil de 60 milioane de euro pentru a ne ajuta în depășirea crizei energetice”, a subliniat în cadrul vizitei președintele Parlamentului.

În context, au fost abordate și noi domenii de cooperare cu UE care vin să completeze Acordul de Asociere: digitalizare, mediu ambiant și lupta cu știrile false. Uniunea Europeană a fost și este un partener de încredere al țării noastre în procesul de reformare şi modernizare a Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button