fbpx

foto | Expediție prin Moldova, la volanul unor automobile electrice. Șoferii vor parcurge în cinci zile circa 1000 de kilometri fiecare

Prima expediție a automobilelor electrice a început miercuri, 3 iulie, în centrul Chișinăului. În următoarele cinci zile, nouă vehicule de diferite mărci și modele, dar cu propulsie 100% electrică, vor parcurge o distanță de circa 1000 km fiecare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Maratonul vine să promoveze o mobilitate prietenoasă mediului, dar și să demonstreze capacitatea automobilelor electrice și realizările din acest sector în Republica Moldova.

Unul dintre participanți va fi și vehiculul electric al Proiectului „Orașe Verzi Durabile”, finanțat de Facilitatea Globală de Mediu (GEF) şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) Moldova, în parteneriat cu Primăria municipiului Chişinău.

Traseul expediției include toate regiunile țării și va trece prin orașele Chişinău, Orhei, Şoldăneşti, Floreşti, Bălţi, Călăraşi, Lăpuşna, Hânceşti, Cimişlia, Comrat, Căuşeni şi Anenii Noi.

„Sectorul transporturilor este sursa principală de poluare a aerului, Chişinăul fiind localitatea cu cele mai multe automobile din ţară. Ne bucură însă faptul că, în ultimul an, și numărul mașinilor electrice a crescut considerabil.

Primăria capitalei are în dotare un automobil electric. E puțin, dar e un început. Am acceptat să participăm la maraton pentru că dorim să promovăm transportul sustenabil și să motivăm oamenii să opteze pentru automobile prietenoase mediului”, a spus primarul interimar Ruslan Codreanu.

Automobilele vor fi încărcate pe parcursul maratonul la primele prize publice pentru încărcarea vehiculelor electrice, care au fost instalate pe mai multe trasee naţionale ale Moldovei.

Numărul automobilelor electrice înmatriculate în Moldova a crescut de circa patru ori în ultimul an – de la 54 la peste 200.

Articole asemănătoare

Back to top button