fbpx

foto | Două persoane au fost scoase de sub dărâmături în urma unei explozii la Cahul

Două persoane au fost scoase de pompieri de sub dărâmăturile unei case de locuit, după ce o explozie s-a produs într-o locuință de pe strada Mircea cel Bătrân din municipiul Cahul, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat în dimineața zilei de 21 martie, la ora 3:55, iar la fața locului au fost îndreptate trei echipe de salvatori și pompieri.

Ajunși la destinație angajații IGSU au stabilit că în urma deflagrației, o casă de locuit cu suprafața de 96 metri pătrați este totalmente distrusă, iar sub dărâmăturile acesteia se află două persoane.

Pompierii au reușit să salveze o femeie în vârstă de 72 de ani, care a fost scoasă de sub dărâmături în stare de șoc, dar și un bărbat în vârstă de 57 de ani care în urma exploziei s-a ales cu arsuri de gradul II și III. Ambii proprietari au fost internați în spitalul raional.

Potrivit primelor investigații, se presupune că explozia s-ar fi produs în urma scurgerii de gaze naturale de la un cazan. Toate circumstanțele urmează a fi cercetate de specialiști pentru stabilirea cauzei exacte a deflagrației.

În urma exploziei a fost complet afectată locuința, dar și unele elemente constructive ale locuințelor din preajmă.

Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 277 de situații de risc.

Articole asemănătoare

Back to top button