fbpx

foto | Doi cetățeni moldoveni, repatriați din Turcia cu o aeronavă a României

Marți seară, pe 7 februarie, au fost repatriaţi din Turcia alţi 13 cetăţeni români, printre care și doi moldoveni, cu o aeronavă a Forțelor Aeriene române. Printre ei s-a aflat și o mamă cu 2 fetițe, de 3 și 5 ani.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În zona distrusă de cutremur mai este un grup de studenți români, care urmează să fie aduși în țară. Însă aceștia nu pot ajunge la aeroport din cauza infrastructurii distruse.

O aeronavă C-27 Spartan a aterizat la Otopeni având la bord 13 români și 2 cetățeni din Republica Moldova.

Printre ei a fost și o mamă cu 2 fetițe, cu vârstele de 3, respectiv 5 ani. Soțul femeii, cetăţean turc, a rămas în zona distrusă de cutremur.

În avion au fost şi 9 studenți, plecați din țară prin programul ERASMUS, împreună cu profesorul care îi însoțea.

În momentul seismului aceștia erau cazați la un hotel din Kahraman-maraş, zona cea mai afectată de cutremur.

Ei au fost preluați de o echipă de salvare și transportați în siguranță pe aeroportul Adana, de unde au ajuns în România.

Gabriel Diaconu, medic psihiatru: „Toată lumea este într-o stare mulțumitoare, totuși sunt epuizați. Acest zbor a fost foarte complicat. Vorbim de persoane care au fost din păcate expuse în mod direct cutremului și nemijlocit față de grupul anterior. Un prim grup pleacă la Gara de Nord, un al doilea grup pleacă la Otopeni. Sunt și doi cetățeni din R. Moldova, care vor pleca prin mijloace proprii în această noapte la Chișinău.”

Aeronava ar fi trebuit să ajungă în România în cursul dimineții de marți, conform autorităților. Însă, a decolat cu 12 ore mai târziu. Şi asta pentru că mama cu cele 2 fetițe au ajuns foarte greu la aeroport, din cauza infrastructurii distruse.

Acesta a fost al doilea zbor umanitar al Forțelor Române, după cel de luni seară, când au fost repatriați 8 români și 2 cetățeni polonezi.

Foto: Fb.com/Ministerul Apararii Nationale, Romania
Foto: Fb.com/Ministerul Apararii Nationale, Romania

Articole asemănătoare

Back to top button