fbpx

foto | Dodon a semnat decretul de numire a candidatului Dumitru Robu în funcția de procuror general interimar

După ce Dumitru Robu a fost susținut de 78 de deputați, Legislativul a decis înaintarea candidaturii acestuia pentru ocuparea funcției de procuror general interimar al Republicii Moldova, iar la scurt timp după, Robu a avut o întrevedere cu președintele Igor Dodon.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul discuției, cei doi au abordat subiecte ce vizează situația dificilă din domeniu, dar și sarcina lui Robu, în calitate de procuror general, de a asigura activitatea instituției în conformitate cu standardele democratice și așteptările cetățenilor.

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, șeful statului și-a exprimat speranța că procurorul general interimar va respecta cu strictețe legile și Constituția țării, dar și va restabili buna imagine a instituției, asigurând investigarea infracțiunilor anterioare.

„Am subliniat că societatea este în așteptarea unor anchete veritabile: cu privire la investigarea fraudei bancare,  uzurparea puterii în stat din luna iunie curent, a schemelor infracționale create în diverse domenii ale economiei țării, etc.”, a accentuat Dodon.

Totodată, președintele afirmă că speră ca Robu să asigure tragerea la răspundere a tuturor celor care au furat din bani publici, dar și să implementeze reforma procuraturii.

„Am decis să semnez decretul privind numirea domnului Dumitru Robu în funcția de Procuror General interimar al Republicii Moldova”, a conchis șeful statului.

Citește și: 

ultima oră | Candidatura lui Dumitru Robu pentru funcția de procuror general interimar, susținută de 78 de deputați

Articole asemănătoare

Back to top button