fbpx

foto | Distanța fizică și purtarea măștii, doar o opțiune? Zeci de oameni care s-au înghesuit, de Bobotează, la Catedrala Mitropolitană

Zeci de creștini s-au adunat marți la Catedrala Mitropolitană pentru a participa la slujba de Bobotează. În pofida restricțiilor oficiale, din imaginile publicate pe site-ul Mitropoliei Moldovei se poate observa că mai mulți enoriași au ignorat regulile epidemiologice, cum ar fi purtarea măștilor de protecție și/sau păstrarea distanței fizice. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totodată, nici mitropolitul Vladimir, nici celelalte fețe bisericești, prezente la slujbă, nu purtau măști de protecție. Mai mult, unii enoriași nu purtau mască de protecție nici în timpul procedurii de aghezmuire.

Tradițional, evenimentul a fost marcat și de prezența ostașilor Armatei Naționale, care au tras câteva salve în aer cu ocazia sărbătorii religioase.

În fotografiile postate pe site-ul Mitropoliei apare și Igor Dodon, ex-președintele Republicii Moldova.

Această prezentare necesită JavaScript.

Amintim că potrivit Comisiei naționale extraordinară de sănătate publică (CNESP), purtarea măștii în spații închise și deschise este obligatorie pe tot teritoriul Republicii Moldova. Totodată, măsurile anti-COVID luate de autoritățile naționale interzic organizarea întrunirilor în masă cu participarea unui număr mai mare de 50 de persoane.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button