fbpx

foto | Cum arată interiorul Filarmonicii Naționale după incendiu. Imagini cu sala de concerte și culoarul acesteia

Sala de concerte, care câteva zile în urmă găzduia zeci de spectatori și artiști, este acum de nerecunoscut. În urma incendiului care a izbucnit ieri, interiorul Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” arată înfiorător.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Flăcările au mistuit culoarul clădirii, zonă în care accesul este interzis din cauza pereților care ar putea să se prăbușească în orice clipă.

Au reușit să fie salvate costumele și instrumentele Orchestrei Simfonice, Orchestrei de Muzică Populară „Folclor” și Concertino Accordion Band. De asemenea, au fost salvate partituri, inclusiv ale Capelei Corale Academice „Doina”. Spre regret, flăcările au mistuit biblioteca simfonică. Au ars și pianele de concert.

Autoritățile au trei ipoteze cu privire la cauza izbucnirii incendiului de la Filarmonica Națională, cu toate acestea cercetările continuă. Potrivit datelor preliminare, a fost afectată o suprafață de circa 3500 de metri pătrați.

Directoarea edificiului, Svetlana Bivol, a reacționat la cele întâmplate. Aceasta a declarat că „artiștii au rămas fără căsuța lor, fără ani de istorie”.

Foto: IGSU

Articole asemănătoare

Back to top button