fbpx

update, foto | Copacii din scuarul Mihai Eminescu din capitală, tăiați și înlocuiți cu tei. Ce spune Primăria

(update 9 decembrie, 14:40) 18 arbori sunt plantați sâmbătă în Scuarul Mihai Eminescu și în preajma acestuia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Copacii vechi sunt înlocuiți cu tei de 7-8 ani, în corespundere cu cerințele privind plantarea arborilor cu balot și plantarea arborilor noi.

Proiectul dendrologic prevede extinderea spațiilor verzi din perimetrul scuarului, pentru a pune în valoare zona și patrimoniul său arhitectural”, se arată într-un mesaj al Primăriei Chișinău.

Această prezentare necesită JavaScript.

Știrea inițială:

În scuarul Mihai Eminescu din capitală au loc tăieri de copci. Asociația de gospodărire a spațiilor verzi anunță că, în perioada 8-10 decembrie 2023, va executa în conformitate cu proiectul dendrologic elaborat lucrări silvotehnice de igienă în scuar.

Activitățile, potrivit responsabililor, presupun înlocuirea arborilor uscați, extragerea cioatelor, amenajarea alveolelor în corespundere cu cerințele privind plantarea arborilor cu balot și plantarea arborilor noi, specia tei (Tilia platyphyllus).

De asemenea, proiectul dendrologic prevede extinderea spațiilor verzi din perimetrul scuarului pentru a pune în valoare zona și patrimoniul său arhitectural.

Astfel, în perioada de referință, pentru executarea în siguranță a lucrărilor, spațiul public va fi delimitat și securizat.

Serviciile municipale de profil solicită înțelegere și scuze cetățenilor pentru incomoditățile create.

Articole asemănătoare

Back to top button