fbpx

foto | Au vrut să caute comori, dar riscă un dosar penal. Doi bărbați au fost reținuți de poliție în timp ce verificau un teritoriu cu detectoare de metal

Doi bărbați, „înarmați” cu detectoare de metal și cu unelte destinate săpăturilor arheologice au fost reținuți ieri în zona de frontieră. Din lipsa unei autorizații pentru a-și justifica intențiile și a unui permis de acces la hotarul țării riscă să fie cercetați penal. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord aflați în misiune de serviciu au observat doi indivizi ce se pregăteau să efectueze lucrări neautorizate în siturile arheologice în perimetrul SPF Soroca. Aceștia aveau asupra lor două detectoare de metal și două instrumente speciale pentru a săpa.

La solicitarea inspectorilor de a prezenta vreun act care atestă legalitatea acțiunilor și a aflării în zona de frontieră, bărbații nu au putut oferi, decât documentele de identitate. Astfel, s-a stabilit că sunt locuitori ai orașului Camenca în vârstă de 41 și, respectiv, 44 de ani.

Fiind audiați, au comunicat că nu erau în cunoștință de cauză privind necesitatea unei autorizații din partea autorităților naționale competente.

Ca urmare, polițiștii de frontieră documentează cazul sub toate aspectele pentru clarificarea circumstanţelor. Acțiunile persoanelor cad sub incidenţa prevederilor art. 199al. 1 Cpd Penla al Republicii Moldova, care prevede o amendă de la 42.500 de lei la 67.500 de lei sau închisoare de până la 1 an.

Articole asemănătoare

Back to top button