fbpx

foto | Au trăit o zi plină de aventuri, iar apoi s-au întors la cuibul părintesc. Patru pui ai unei păsări rare, salvați de o femeie din Comrat

O femeie din Comrat a salvat patru pui de piciorong după ce aceștia au căzut. Povestea a fost publicată de Societatea Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Se presupunea că unul dintre micuți ar fi căzut din ciocul unui cocostârc, care îl ducea la cuib pe post de hrană pentru puii săi. Totuși, potrivit specialiștilor, el a ajuns jos în urma unui conflict aerian dintre cocostârc și părinții puiului, care erau în misiune de urmărire.

Martora evenimentului, Vera Garciu, i-a găsit pe cei patru micuți în același loc, la intervale diferite de timp. Puii au fost plasați într-o cutie și au continuat să răspundă la chemările părinților. Păsările adulte, însă, nu erau capabile să îi ia în cioc și să-i ducă înapoi la cuib, iar puișorii sunt încă prea mici pentru a putea zbura.

Femeia i-a scos din cutie pentru ca aceștia să meargă la părinții lor, care îi așteptau în stradă, dar toți patru s-au împrăștiat în direcții diferite și au început să se piardă, așa că au fost adunați înapoi în cutie, iar misiunea a devenit mai complicată deoarece nimeni nu știa unde își are cuibul perechea de piciorongi.

După o zi întreagă de încercări de a întoarce micuții „acasă”, protagonista istoriei a dus cutia pe malul râului Ialpug, iar păsările adulte au urmărit-o și au mers după puii lor. Lângă fluviu, micuții au fost eliberați din cutie și preluați de părinți.

Foto: Societatea Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii

Articole asemănătoare

Back to top button