fbpx

foto | Au trăit o zi plină de aventuri, iar apoi s-au întors la cuibul părintesc. Patru pui ai unei păsări rare, salvați de o femeie din Comrat

O femeie din Comrat a salvat patru pui de piciorong după ce aceștia au căzut. Povestea a fost publicată de Societatea Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii.

Se presupunea că unul dintre micuți ar fi căzut din ciocul unui cocostârc, care îl ducea la cuib pe post de hrană pentru puii săi. Totuși, potrivit specialiștilor, el a ajuns jos în urma unui conflict aerian dintre cocostârc și părinții puiului, care erau în misiune de urmărire.

Martora evenimentului, Vera Garciu, i-a găsit pe cei patru micuți în același loc, la intervale diferite de timp. Puii au fost plasați într-o cutie și au continuat să răspundă la chemările părinților. Păsările adulte, însă, nu erau capabile să îi ia în cioc și să-i ducă înapoi la cuib, iar puișorii sunt încă prea mici pentru a putea zbura.

Femeia i-a scos din cutie pentru ca aceștia să meargă la părinții lor, care îi așteptau în stradă, dar toți patru s-au împrăștiat în direcții diferite și au început să se piardă, așa că au fost adunați înapoi în cutie, iar misiunea a devenit mai complicată deoarece nimeni nu știa unde își are cuibul perechea de piciorongi.

După o zi întreagă de încercări de a întoarce micuții „acasă”, protagonista istoriei a dus cutia pe malul râului Ialpug, iar păsările adulte au urmărit-o și au mers după puii lor. Lângă fluviu, micuții au fost eliberați din cutie și preluați de părinți.

Foto: Societatea Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii

Articole asemănătoare

Back to top button