fbpx

foto | Atenție, soferi! De la 1 decembrie asigurarea RCA va fi mai scumpă

Începând cu data de 1 decembrie 2020, primele de referință aferente asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto internă se vor majora cu aproape 15%.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

O decizie în acest sens a fost luată de către Comisia Națională a Pieței Financiare, care a fost publicată în Monitorul Oficial.

Asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto internă reprezintă un contract încheiat între posesorul de autovehicul, numit asigurat (persoană fizică sau juridică) și compania de asigurare. În schimbul primei de asigurare, asigurătorul se obligă ca la producerea riscului asigurat să achite dauna produsă terței persoane.

Potrivit CNPF, asigurătorii autorizați să practice asigurarea obligatorie RCA urmează să prezinte autorității de supraveghere anual, până pe 15 martie a anului în curs, baza tehnică de calcul aferentă datelor statistice, conform anexei la Metodologia unică de calcul al primei de asigurare de bază și al coeficienților de rectificare aferenți asigurării obligatorii de răspundere civilă auto internă și externă, aprobată prin Hotărârea CNPF nr. 57/13 din 28 decembrie 2018.

Asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto are menirea de a apăra interesul economic și social al întregii comunități precum și de a proteja victimele unor accidente. Astfel, lipsa RCA este pedepsită conform Codului Contravențional.


Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button