fbpx

foto | Are 19 ani și e gata să cucerească cerul. Vladlena Timofti, despre experiența sa în calitate de viitoare ingineră în aviație

La data de 11 februarie, în întreaga lume este marcată Ziua internaţională a fetelor şi femeilor cu activităţi în domeniul ştiinţei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cu acest prilej, Vladlena Timofti, o tânără de 19 ani, originară din Republica Moldova, care studiază ingineria aeronautică la o universitate din Marea Britanie, a povestit despre experiența sa în calitate de viitoare ingineră, dar și despre ce a determinat-o să aleagă anume aceast domeniu.

„Mereu am fost pasionată de aviație. Modul în care toate sistemele unui avion lucrează într-o perfectă armonie, în orice moment al zborului, interdependența fermă dintre toate structurile acestuia, ce nu lasă loc nici celei mai mici erori: într-adevăr, o capodoperă a ingineriei aeronautice.

Fiecare zbor este o experiență irepetabilă şi inegalabilă pentru mine. Drept rezultat, în urma unui zbor transatlantic, cel mai lung, de altfel, în care m-am aflat până acum, şi care m-a facut să înțeleg mult mai profund complexitatea zborului, am decis că mi-ar plăcea enorm să studiez acest domeniu şi să îmi pavez drumul către o profesie în aviație”, povestește Vladlena Timofti.

Pasiunea pentru inginerie nu are gen

„Vreau să încurajez toate domnișoarele și doamnele, care au o pasiune pentru inginerie, să nu ezite să îşi urmeze visul, deoarece acest domeniu are nevoie de oameni perseverenți, disciplinați, care nu renunţă uşor şi pentru care eşecurile nu sunt decât un imbold de a munci mai mult, de a creşte, de a se dezvolta: acestea sunt criteriile în baza cărora un inginer remarcabil este recunoscut şi apreciat, indiferent de gen”, a mai spus Vladlena.

Conform unui studiu realizat de Biroul Național de Statistică, doar 4,6% din fetele care studiază în învățământul superior aleg ca profil de studiu științele STEM ( Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică). În consecință, femeilor le revine în sector locuri de muncă cu un nivel de calificare mai scăzut și respectiv, de remunerare. Femeile din domeniul TIC au un salariu cu 33% mai mic decât cel al bărbaților.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button